Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Daruri de Paşte „contrafăcute” confiscate de jandarmi


    Un vrâncean dorind să-și rotunjească veniturile pentru petrecerea Sărbătorilor de Paște s-a gândit să vină în Focșani cu portbagajul plin de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, pentru a le vinde. Ghinionul acestuia a fost vigilența jandarmilor, care la data de  04.04.2018, în jurul orelor 18.00,  l-au surprins în timp ce  care oferea spre vânzare persoanelor aflate în trecere diferite mărci de parfumuri. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana respectivă se numește E.R.R, care oferea trecătorilor spre vânzare un număr de 59 (cincizeci și nouă) parfumuri inscripționate cu numele unor mărci consacrate.
    Jandarmii au solicitat documentele de proveniență pentru bunurile găsite asupra sa, acesta neputând prezenta niciun document, a declarat că nu posedă astfel de documente de proveniență și nici nu are acordul titularilor mărcii pentru a le comercializa. Numitul E.R.R a precizat că acele parfumuri le comercializa cu suma de 200 lei. Astfel jandarmii au ridicat în vederea confiscării marfă care pe piața liberă ar fi evaluată, dacă ar fi și originală, la aproximativ 12.000 lei 
    Numitului E.R.R i-au fost întocmite actele de sesizare ale organelor de urmărire penală fiind susceptibil de săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută și sancționată de art. 90 lit. b, din Legea 84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, actele de sesizare împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării au fost predate la I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea
Maior Petrea George

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?