Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Minorul care a omorât un bărbat, într-un salon al Spitalului Județean, condamnat la închisoare și la plata unor despăgubiri și daune


    Adolescentul de 17 ani din Mărășești, care în vara anului trecut și-a omorât colegul de salon în timp ce era internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, a fost condamnat. Magistrații de la Tribunalul Vrancea au dispus internarea lui într-un centru de detenție pentru următorii 10 ani. Decizia l-a nemulțumit atât pe inculpat cât și pe procurori, așa că s-a făcut contestație, iar dosarul a fost înregistrat zilele trecute pe rolul Curții de Apel Galați. Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 23 aprilie. 
„(…) dispune luarea față de inculpatul minor C(…) A(…), a măsurii educative privative de libertate a internării într-un centru de detenție, prev. de art. 125 Cod penal, pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) internarea se dispune pe o perioada de 10 (zece) ani. (…) menține măsura arestării preventive dispusă față de inculpat prin mandatul de arestare preventivă nr. 16/UP din 21.07.2017 emis de judecatorul de drepturi ș libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea. Deduce din durata masurii educative privative de libertate perioada retinerii și arestării preventive cu începere de la 20.07.2017 la zi. (…) admite în parte acțiunea civila exercitată de partea civilă Åž(…) D(…). Obligă pe inculpatul minor în solidar cu partea responsabilă civilmente să plătească parții civile sumele de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale și 20.000 lei daune morale. Respinge, ca nefondate, restul daunelor morale solicitate de partea civilă (…)”, este hotărârea magistraților de la Tribunalul Vrancea.
    Reamintim că în luna iulie a anului 2017 un bărbat din Ciușlea, comuna Garoafa, și-a găsit sfârșitul în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani. Omul nu a fost răpus de vreo boală, ci a fost omorât de un coleg de salon, care avea doar 17 ani. Fapta a fost comisă în noaptea de 19 spre 20 iulie, în jurul orei 01.00. Tânărul l-ar fi lovit pe bătrân chiar cu bastonul acestuia, apoi a încercat să părăsească unitatea sanitară, fiind împiedicat de un paznic.
Când l-au readus pe tânăr în salon, personalul medical a observat că celălalt pacient era căzut lângă pat. „Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în noaptea de 19.07/20.07.2017, în jurul orei 01.10, pe fondul unui conflict spontan numitul C.A., în timp ce se afla în salonul 6 de la etajul 2, corpul B, din cadrul secției exterioare de boli infecțioase, a Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” Focșani, i-a aplicat victimei Åž. C. mai multe lovituri în zona capului cu o cârjă ortopedică și i-a provocat leziuni, care i-au cauzat moartea”, au transmis atunci procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea într-un comunicat.
    Frații inculpatului, șocați de cele întâmplate, ne-au spus la o zi după crimă că adolescentul ar fi suferit o depresie după moartea mamei sale. „La ora 12.00 a sunat și a spus că asistenta i-a spus că îl duce la nebuni, că e nebun. I-am spus să stea liniștit, că mergem la el, că nu e nebun și că nu îl duce nicăieri. Când am ajuns la spital, era politia, era anchetă. Nu ne-au lăsat să ne apropiem și nici să vorbim cu el. Probabil că a fost speriat și i-au sărit mințile. El m-a sunat la 10 minute după ce a făcut treaba asta și a spus «l-am omorât, l-am omorât». Eu zic pe cine ai omorât? Și el zice: pe moș. I-am zis ca nu a omorât pe nimeni și să stea liniștit că mergem la el. Nu am crezut. Nu putem ști ce a fost, că era băiat cuminte, era pocăit și mergea la biserică”, ne-au spus atunci frații adolescentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?