Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Judo U 21: Laris Borș, campion al României!


    Prima zi a Campionatului Național de Judo U 21 al României a adus confirmările așteptate din partea celor mai buni performeri dintre judoka focșăneni la categoriile de până la -63 kg., la feminin și -73 kg., la masculin.
    La prima categorie la băieți, -55 kg., au luptat Bogdan Drîmbă, de la CSM 2007 LPS Focșani și Mircea Tomescu, de la CSS Focșani. Tragerea la sorți le-a fost nefavorabilă, aducându-i în situație de a lupta între ei pentru intrarea în finala categoriei. A câștigat Bogdan, care a disputat finala pentru medaliile de aur și argint. Argintul viu Bogdan Drîmbă a fost foarte aproape de aur, dar atacul inițiat de el, care părea a fi decisiv, a fost întors de adversar care a câștigat finala, titlul de campion și medalia de aur. Bogdan a obținut medalia de argint și titlul de vicecampion al României la U 21. Este o reușită pentru care merită felicitat și care marchează revenirea sa între cei mai buni judoka ai categoriei după ce, în 2017, a stat multă vreme departe de concursuri după o accidentare. Mircea Tomescu, în schimb, a câștigat meciul pentru medalia de bronz și a încheiat pe locul al treilea. Tot medalie de bronz a obținut și Răzvan Burdușel, la 66 kg., după un parcurs foarte bun!
    Vedeta incontestabilă a delegației vrâncene la acest campionat, Laris Borș, cel care își adjudecase cu o săptămână mai devreme titlul de campion național la 60 kg. seniori, pornea ca favorit, însă la o categorie la care valorile sunt nivelate la vârf între primii șase-șapte sportivi, iar orice rezultat era posibil. Laris, însă, imperturbabil și stăpân pe calitățile sale, foarte valoros, nu a lăsat loc nici unei breșe în prestația sa. Susținut din tribună de mama sa, iar în meciul pentru aur de toți spectatorii, practic, toți, concurenți, care i-au scandat numele, Laris Borș a câștigat întâlnire după întâlnire. În finală, a luptat cu Orban Lehel, cel în față căruia pierduse o singură dată, în finala pe echipe de anul trecut. De această dată, Laris a condus partida și a câștigat în apaluzele susținătorilor săi. A fost singura medalie de aur a focșănenilor în prima zi a Campionatului Național U 21. După victorie, Laris a mers în tribună unde și-a îmbrățișat mama, cu care a acceptat să facă, după premiere, o fotografie pentru Monitorul de Vrancea.   
    Astăzi (sâmbătă), în Sala Polivalentă vor putea fi văzuți luptând alți sportivi focșăneni, cea mai îndreptățită să aspire la medalie fiind, la + 78 kg., Narcisa Ion, cea care la Campionatul Național de seniori de săptămâna trecută de la Cluj-Napoca a câștigat medalia de bronz.
    În competiție se vor afla astăzi sportivele de la categoriile -70 kg., -78 kg., +78 kg. – și sportivii de la categoriile -81 kg., -90 kg., -100 kg, +100 kg., masculin. Întrecerile vor începe la ora 9,00, în Sala Polivalentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?