Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Doi tineri, acuzați că au introdus în țară peste 5 kilograme de canabis, plasați în arest la domiciliu


    Bărbații care au fost arestați pentru că ar fi adus droguri în România din Spania, pe care urmau să le vândă în Marea Britanie, au scăpat de arestul preventiv. Procurorii DIICOT au cerut prelungirea măsurii arestării preventive, dar magistrații de la Tribunalul Vrancea au dispus arestul la domiciliu. „(…) respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, pentru prelungirea măsurii arestării preventive cu privire la inculpații D(…) Bogdan Andrei și I(…) Marian. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată față de inculpații: 1. D(…) Bogdan Andrei, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și spălare de bani(…) și 2.- I(…) Marian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu (…) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 zile pentru fiecare dintre cei doi inculpati, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. (…) impune inculpatului D(…) Bogdan Andrei obligația de a nu părăsi imobilul din municipiul Focșani (…) fără permisiunea instanței de judecată. (…) impune inculpatului I(…) Marian obligația de a nu părăsi imobilul din comuna Slobozia Ciorăști, județul Vrancea fără permisiunea instanței de judecată (…)”, se arată în hotărârea instantei. 
Cei doi au mai fost obligați să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați; să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale unii cu alții și nici cu ceilalți doi inculpați din dosar.
În dosar sunt cercetate, în total, patru persoane, între care și o femeie. Acestea sunt cercetate într-un dosar cu o captură impresionantă de canabis, instrumentat de politiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea sub coordonarea procurorilor DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea. Membrii grupării sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri, introducerea în țară de droguri de risc, precum și fals material în înscrisuri oficiale. Suspecții au fost săltați de polițiști în timp ce ridicau de la o firmă de curierat colete în care erau droguri. În total, a fost vorba de 5,3 kilograme de canabis.
Potrivit anchetatorilor, drogurile erau aduse în țară din Spania și erau revândute apoi în Marea Britanie. De asemenea, inculpații își păstrau și pentru consumul propriu o parte din marfa adusă cu firme de curierat. Oamenii legii spuneau la momentul organizării acțiunii, respectiv începutul lunii februarie a.c., că membrii grupării ar fi început anul trecut să introducă droguri în țară. După flagrant, la locuințele suspecților, politiștii au făcut percheziții, 7 în Vrancea și una în Satu Mare. Au găsit dispozitive pentru confecționarea de cărți de identitate, documente de studii false, laptopuri, imprimante și telefoane mobile. Politiștii au indisponibilizat și o sumă destul de mare de bani, dar și o mașină.
Anchetatorii mai spuneau că una din persoanele reținute ar fi emis în fals documente de identitate celorlalți membri ai grupării, documente pe care le foloseau atunci când expediau drogurile din Spania în România, dar și când le ridicau de la firmele de curierat din țară noastră și le trimiteau apoi către Marea Britanie. Anterior acțiunii politiștilor, unii dintre suspecți ar fi fost în Spania și ar fi trimis coletele printr-o firmă de curierat, după care au revenit în țară cu avionul și au mers la Baia Mare pentru a le ridica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?