Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Afacerist din Reghiu – plângere penală pentru mărturie mincinoasă


Un afacerist din Reghiu, martor într-un dosar judecat la Tribunalul Vrancea, s-a ales cu o plângere penală pentru mărturie mincinoasă. Plângerea a fost făcută de avocatul părții vătămate, care consideră că martorul nu a spus adevărul.
    De altfel, martorul pe numele căruia s-a făcut plângerea s-a aflat și el ieri, la instanță, iar în fața judecătorului nu prea și-a mai amintit nimic din cele petrecute în timpul unei altercații, spunând, aproape la fiecare întrebare pusă de judecător, că nu-și mai amintește și că își menține declarația dată în timpul urmăririi penale. „Nu am asistat la conflictul dintre părți. Nu-mi mai amintesc ce am declarat, dar îmi mențin declarația”, a spus martorul pe numele căruia s-a făcut plângerea.
    Dacă va fi găsit vinovat, el va fi pedepsit, întrucât legea pedepsește mărturia mincinoasă. De menționat că înainte de a face declarații, martorul a fost pus să jure cu mâna pe Biblie că spune adevărul, totodată judecătorul atrăgându-i atenția că mărturia mincinoasă se pedepsește cu închisoarea.
   

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?