Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

ULTIMA ORĂ! ALERTĂ la Spitalul Județean! O secție a fost ÎNCHISĂ!


   Compartimentul de Urologie al Spitalului Județean de Urgență Focșani a fost închis, după ce mai mulți pacienți au contractat o bacterie. Este vorba despre Clostridium difficile, care a apărut la mai mulți pacienți din cadrul Compartimentului de Urologie, din cauza tratamentului abuziv cu antibiotice. „Ca urmare a metodologiei Ministerului Sănătății prin care se supraveghează și se urmăresc cazurile de infecții cu Clostridium difficile, Compartimentul de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale al spitalului a sesizat apariția acestei bacterii la trei  pacienți din compartimentul Urologie. Conform  protocolului intern privind managementul cazului de infecții cu Clostridium difficile, pacienții au fost transferați și izolați în Secția de Boli Infecțioase, unde au primit tratament corespunzător. Evoluția pacienților a fost bună, în acest moment ei fiind externați”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților Spitalului Județean.
   Astfel, în momentul de față, Compartimentul de Urologie este închis, pentru a se efectua lucrări de igienizare. Pacienții cu afecțiuni urologice au fost mutați în două saloane din Secția de Chirurgie.
În acest caz, a fost sesizată și Direcția de Sănătate Publică Vrancea, care a făcut o anchetă, dar a și format o comisie privind antibioticoterapia și antibioticoprofilaxia. „Această comisie va analiza situația creată, va schimba politica administrării antibioticelor, în sensul unei terapii țintite și se vor lua măsurile necesare, pentru a se preîntâmpina astfel de situații”, se mai arată în comunicatul de presă.
   Potrivit medicilor epidemiologi, Clostridium difficile este o bacterie care provoacă diverse simptome, care variază de la diaree la inflamație a colonului, dar care poate chiar pune în pericol viața bolnavului. Colita cu clostridium difficile afectează persoanele în vârstă internate în spital pe termen lung sau care urmează tratamente medicamentoase pe termen lung și apare, de obicei, după utilizarea antibioticelor.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?