Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

O școală cu clasele I-VIII va fi construită în comuna Tulnici


    Autoritățile locale din Tulnici au scos la licitație proiectul privind construirea unei școli cu clasele I-VIII în comună. Valoarea investiției este estimată la aproximativ 2,4 milioane de lei. În cadrul acestui proiect vor fi realizate servicii de proiectare: Documentație Tehnică pentru Autorizație de Construire, Proiect Tehnic, Detalii de Execuție, Asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției. Totodată, proiectul prevede lucrări de execuție construcție școală cu suprafață construită la sol propusă de 478,55 mp cu regim de înălțime P+2E.
    Peste 14 milioane de lei este suma pe care comuna Tulnici a primit-o pentru patru investiții ce se vor derula prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Este vorba de proiectele: Modernizare drumuri de interes local în comuna Tulnici, în valoare de  9,767,520 lei; Construire școală clasele I-VIII în comuna Tulnici, în valoare de 3,346,609 lei; Reabilitare și extindere sistem de alimentare cu apă comuna Tulnici – etapa a II-a, în valoare de 528,757 lei; Construire și dotare grădiniță cu program normal în localitatea Tulnici, în valoare de 602,735 lei. Trebuie știut că sumele de mai sus sunt estimative și în funcție de proiect acestea mai pot scădea.  De reținut că listele de investiții au fost susținute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, în funcție de importanța și necesitatea investițiilor pentru comunitățile locale și nu după apartenența politică, știut fiind faptul că primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu, este membru PNL.

Apă și canalizare la Lepșa și Greșu în valoare de 9,2 milioane de euro

    Trebuie menționat că în etapa a doua a proiectului Vranceaqua, derulat de Consiliul Județean, mai sunt prevăzute investiții în alimentare cu apă și canalizare pentru satele Tulnici, Lepșa și Greșu, în valoare totală de aproape 9,2 milioane de euro. Astfel, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, se află în derulare proiectul Vranceaqua, derulat de administrația județeană, proiect prin intermediul căruia se va realiza sistem de alimentare cu apă și canalizare în satele Lepșa și Greșu. Lucrările prevăd lucrări la sistemul de alimentarea cu apă cum ar fi: extinderea sursei de apă, extinderea conductei de aducțiune, extindere stație de tratare a apei, extindere rezervoare de înmagazinare și extindere rețele de distribuție. Proiectul privind lucrările la alimentarea cu apă au o valoare de aproape 4,5 milioane de euro. De asemenea, vor fi executate lucrări la sistemul de canalizare, lucrări care constau în extinderea rețelei de canalizare cu o lungime de 12,5 kilometri, extinderea stații de pompare, construirea unei stații de epurare și reabilitarea stației de epurare existentă. Valoarea acestor lucrări este de 4,7 milioane de euro, iar în total, cele două componente valorează aproape 9,2 milioane de euro. Așadar, iată că numai una din localitățile conduse de primari membri ai PNL are investiții în derulare susținute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, în valoare de peste 12 milioane de euro. Asta fără să mai amintim de sumele alocate de administrația județeană în această localitate pentru asfaltarea unor drumuri, reabilitarea unui pod sau reabilitarea clădirii în care funcționează Centrul de informare turistică Tulnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?