Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Mărțișoare din hârtie, țesături și nasturi create de elevii Colegiului Asachi


    Ziua de 1 Martie 2018 a fost marcată de elevii și profesorii Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi prin realizarea la nivelul întregii instituții a unui proiect educațional cu titlul „Primăvara începe cu 1 Martie”. Chiar dacă temperaturile scăzute și zăpada ne trimit cu gândul la anotimpul iarna, elevii și profesorii au dorit să reamintească tuturor care este semnificația zilei de 1 martie pentru români, ce poate face școala pentru a păstra vie tradiția confecționării mărțișoarelor și care este mesajul transmis de cel care oferă în dar un mărțișor.
    Ziua a debutat cu ateliere creative desfășurate în intervalul orar 8-11, în care elevii și profesorii au realizat variate tipuri de mărțișoare, felicitări sau afișe. În baza de practică, elevii au realizat sub coordonarea profesorilor de specialitate deserturi inspirate de sosirea primăverii. În intervalul 11-12, elevii au prezentat creațiile realizate, care s-au concretizat în expoziții cu mărțișoare realizate din diverse materiale (hârtie, țesături, nasturi, fire). Fiecare clasă a ales propria formă de prezentare a acestora în momente originale ce au cuprins muzică, dans sau poezie. Activitatea s-a încheiat cu momentul cel mai așteptat, o petrecere de mărțișor, în care elevii și profesorii s-au bucurat împreună de gustările pregătite de organizatori  precum și de „mărțișoarele dulci”.
    Activitea a contribuit la creșterea gradului de comunicare între elevi și profesori într-un cadru diferit față de cel obișnuit al orelor de curs și la redescoperirea frumuseții Mărțișorului tradițional. Sperăm ca primăvara să debuteze în fiecare an la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi cu activități de acest tip menite să promoveze colaborarea, comunicarea și gesturile simple care ne fac tuturor viața mai frumoasă. Toți profesorii colegiului s-au implicat în realizarea acestei activități.   
   
Profesor Marinela Anghel, consilier de imagine C.T.G.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?