Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Franţa: ”Aproape 3.000” de persoane fără adăpost numărate în Paris în primul recensământ de acest fel (primăria)


Primăria Parisului a anunțat miercuri că aproape 3.000 de persoane fără adăpost au fost numărate în capitală în noaptea de joi spre vineri, într-o operațiune de recenzare inedită în Franța, transmite AFP. ”Aproape 3.000 de persoane au fost contabilizate (…) în spațiul public parizian”, a declarat primarul adjunct Bruno Julliard într-o conferință de presă, menționând însă că această cifră este, ”probabil, mult sub cea reală”.
Această primă numărare a persoanelor ”fără domiciliu fix”, cum sunt numiți cei care dorm în stradă, a avut loc pe fondul polemicii iscate între guvern și organizațiile umanitare pe tema cifrei reale a celor fără adăpost în regiunea pariziană. Potrivit lui Eric Pliez, președintele asociației umanitare Samusocial, ”dacă adăugăm persoanele care sunt găzduite pentru lunile de iarnă, ajungem mai degrabă la 5.000”. La 30 ianuarie, secretarul de stat din Ministerul Coeziunii Teritoriilor, Julien Denormandie, a declanșat o polemică afirmând că doar ”vreo 50 de oameni izolați în Ile-de-France”, regiunea pariziană, dormiseră pe stradă în noaptea precedentă.
Guvernul a subliniat că în această iarnă au fost create 13.000 de locuri în adăposturi de urgență, fără însă a convinge că a reacționat adecvat la această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?