Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șeful Inspectoratului Școlar ar putea fi DEMIS după ce a obținut calificativul nesatisfăcător


Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a obținut la evaluarea activității din anul școlar 2016-2017 un  punctaj care ar putea duce la demiterea sa din funcție, potrivit metodologiei. Recunoaște chiar el că „nu-i bine la nimeni”, deși nu ne-a precizat exact ce punctaj a obținut.
Dorin Cristea ne-a spus că astăzi va merge la Ministerul Educației pentru a cere lămuriri în legătură cu punctajele acordate. El se va întâlni acolo cu majoritatea colegilor din țară, nemulțumiți la rându-le de punctajele obținute. „Mâine (astăzi-n.r.) voi merge în audiență la minister, merg toți colegii din țară. Nu-i bine la nimeni (calificativele obținute-n.r.). Fișele primite sunt aiurea, nu sunt fișele noastre. Nu sunt semnate, sunt nedatate. Sunt niște fișe aruncate pe faxuri. Toate județele sunt chemate la minister, mergem să lămurim situația”, ne-a spus, aseară târziu, șeful ISJ Vrancea, Dorin Cristea.
Potrivit Metodologiei privind evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic, rezultatul evaluării se concretizează în acordarea calificativului, astfel: „100-90 de puncte: „foarte bine” – menținere pe funcție; 89,99-80 de puncte: „bine” – menținere pe funcție; 79,99-70 de puncte: „satisfăcător” – monitorizare – reevaluare la un interval de 3-6 luni; sub 70 de puncte: „nesatisfăcător” – încetarea contractului de management educațional încheiat în calitate de inspector școlar general/ inspector școlar general adjunct/ director la casa corpului didactic sau încetarea detașării în interesul învățământului în funcția de inspector școlar general/ inspector școlar general adjunct/ director la casa corpului didactic (…) Eventualele contestații se adresează, în scris, ministrului Educației Naționale, în termen de 3 zile lucrătoare de la comunicarea la inspectoratul școlar a rezultatelor evaluării. Contestația trebuie însoțită de o fișă de (auto)evaluare completată de contestatar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?