Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

IȘJ a amânat luarea unei decizii în cazul profesoarei de franceză de la Golești


Consiliul de disciplină al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea s-a întrunit vineri pentru a discuta contestația profesoarei de franceză de la Golești. Aceasta a contestat la IȘJ decizia Consiliului de Administrație (CA) al Școlii Golești în baza căreia i-a fost desfăcut disciplinar contractul de muncă. Profesoara a solicitat anularea acelei decizii a CA, reintegrarea în funcția deținută anterior concedierii, precum și obligarea angajatorului la plata unei despăgubiri.
În ședința de vineri, IȘJ nu a luat nici o decizie în privința profesoarei, urmând să aibă loc o nouă întrunire, săptămâna viitoare. Profesoara nu a mai așteptat ca IȘJ să se pronunțe asupra situației sale și a deschis și acțiune în instanță. Èšinând cont de faptul că profesoara s-a adresat deja organelor de judecată, este de văzut dacă IȘJ își va declina competenta în acest caz sau va menține decizia CA al Școlii Golești, de desfacere a contractului de muncă.
Reamintim faptul că profesoara de franceză a fost sancționată disciplinar după ce a fost acuzată de o colegă, profesoară de limba și literatura română, că ar fi împins-o în tocul unei uși și s-a lovit la mână. Incidentul a avut loc chiar la începutul anului școlar 2017-2018, în luna septembrie. În acest sens există și o plângere penală, privind comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe, depusă pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani.
Ca urmare a acestei plângeri, dar și a altor probleme privind comportamentul în cadrul colectivului de cadre didactice, Comisia de disciplină de la nivelul Școlii Golești a propus desfacerea disciplinară a contractului de muncă în cazul profesoarei de franceză.
Incidentul din septembrie 2017 nu este singurul conflict în care a fost implicată profesoara de franceză, cum nici desfacerea contractului de muncă din motive disciplinare nu este o noutate pentru aceasta. Menționăm că în 2007, aceeași unitate de învățământ, respectiv Școala Golești, a sancționat-o pe profesoară cu o diminuarea a salariului cu 15 procente timp de câteva luni, decizia fiind menținută și de Curtea de Apel Galați. Sancțiunea desfacerii contractului de muncă din motive disciplinare nu este o premieră în cariera profesoarei dat fiind faptul că acesteia i s-a mai desfăcut contractul de muncă la Școala din Vânători, ulterior fiind încadrată la Școala Golești, unde problemele au continuat.
Potrivit unor surse de la nivelul școlii, profesoara de franceză este reclamată și de părinți pentru că ar fi fost agresivă cu câțiva elevi. De altfel, trebuie precizat faptul că ultima scenă de bătaie a avut loc chiar în fața elevilor de la clasa a VI-a, care au povestit că profesoara o aștepta pe colega ei, pe care a lovit-o cu ușa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?