Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Table interactive și calculatoare noi pentru școlile din municipiul Focșani

Comunicat de presă:
Dotăm unitățile școlare din Municipiul Focșani cu echipamente digitale pentru 422 săli de clasă și 25 laboratoare de informatică. Calculatoarele și celelalte echipamente digitale ar putea ajunge la unitățile școlare până în luna octombrie, dacă nu vor fi contestații care să întârzie procedura de achiziție publică. Echipamentele urmează să fie achiziționate în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Focșani” finanțat prin Planul Național de Redresare și Rezistență (PNRR), componenta C:15 Educație.
La acest moment suntem în procedura de evaluare a 3 oferte depuse de operatorii economici care s-au înscris la licitația organizată de Primăria Municipiului Focșani!
Valoarea totală a finanțării asigurate din PNRR pentru această investiție este de 10,09 milioane lei. După ce vom finaliza achiziția și va fi semnat contractul, operatorul economic va avea la dispoziție un termen de maxim 6 luni de zile pentru a livra produsele.
Vom dota 422 săli de clasă cu echipamente IT precum tablă interactivă, sistem all-in-one pentru cadrul didactic, sistem de sunet, cameră videoconferință, imprimantă multifuncțională, scanner documente portabil. De asemenea, vom asigura dotările necesare pentru 25 laboratoare de informatică care vor avea tablă interactivă, sisteme all-in-one pentru elev și cadrul didactic, sistem sunet, cameră videoconferință, router wi-fi precum și alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Lista echipamentelor digitale a fost realizată în urma unei analize de nevoi elaborate de către fiecare unitate școlară care a primit avizul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Iată lista echipamentelor care vor fi achiziționate în cadrul proiectului:
Echipamente pentru laboratoarele de informatică din școli și licee:
-16 table interactive
-481 calculatoare tip all-in-one
-20 sisteme de sunet
-19 camere videoconferință
-21 routere wi-fi
-4 imprimante multifuncționale A3
-21 imprimante multifuncționale A4
-1 scanner portabil
-2 switch-uri
Echipamente pentru laboratoarele de informatică din grădinițe:
-4 table interactive
-61 calculatoare tip all-in-one
-4 sisteme de sunet
-4 camere videoconferință
-4 routere wi-fi
-4 imprimante multifuncționale A4
Echipamente pentru organizarea lecțiilor online în unitățile de învățământ preuniversitar:
-404 table interactive
-346 calculatoare tip all-in-one
-387 sisteme de sunet
-322 camere videoconferință
-344 scannere portabile
-348 imprimante multifuncționale A4
Toate echipamentele vor avea o perioadă de garanție de cel puțin 2 ani. Totodată, pe durata contractului și în perioada de garanție, operatorul economic trebuie să asigure suportul tehnic și să efectueze mentenanța produselor furnizate. Echipamentele vor fi utilizate în scop didactic și vor asigura desfășurarea optimă a procesului educațional în unitățile școlare din Municipiul Focșani. Obiectivul proiectul derulat de Primăria Municipiului Focșani este acela de a dezvolta un sistem de educație centrat pe nevoile elevilor și care va asigura transformarea digitală a școlilor!
Tot în cadrul Proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Focșani” vom asigura mobilier școlar și materiale didactice pentru 345 săli de clasă.
De asemenea, vom asigura dotările necesare pentru 16 săli de sport, 7 cabinete şcolare, 11 cabinete de asistenţă psihopedagogică, 4 ateliere de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic, 32 de laboratoare de ştiinţe din învăţământul preuniversitar.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?