Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Tenis: Monica Niculescu a învins-o pe Maria Șarapova, în primul tur la Doha (WTA)


Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reușit o victorie superbă în fața rusoaicei Maria Åžarapova, cu 4-6, 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3,1 milioane dolari. Niculescu (30 ani, 92 WTA) a obținut o victorie muncită și totodată de prestigiu, după două ore și 39 de minute, în fața fostului lider mondial (30 ani, 41 WTA).
Rusoaica a dominat primul set, în care a condus cu 2-0, a fost egalată (2-2), iar apoi s-a desprins la 4-2. Åžarapova a făcut 5-2 la a noua sa minge de break din ghem, a ratat trei mingi de set la 5-2, iar Niculescu s-a apropiat la 5-4, dar și-a adjudecat setul cu 6-4. În actul secund, Åžarapova a început cu break, dar Niculescu a întors scorul (2-1), a urmat o nouă răsturnare de scor (2-3), dar Monica a recuperat, a făcut 4-3, 5-4 și a încheiat cu un break la zero (6-4).
Setul decisiv a început cu un break reușit de Åžarapova, dar Monica și-a luat serviciul înapoi. Cele două au mers cap la cap, Monica servind aproape perfect de fiecare dată, până la 4-3, când rusoaica și-a pierdut serviciul, Niculescu încheind meciul cu un ghem alb, al treilea consecutiv pe serviciul său. La prima confruntare dintre cele două, Niculescu (venită din calificări) nu a avut niciun as și a făcut 2 duble greșeli. Åžarapova a reușit 2 ași și a comis nu mai puțin de 11 duble greșeli, salvând doar una din cele 8 mingi de break create de Monica. Niculescu a avut 12 mingi direct câștigătoare și 17 erori neforțate, în timp ce Åžarapova a numărat 31 de winners și 52 de erori neprovocate.
Niculescu, care e pregătită la acest turneu de Victor Crivoi, și-a asigurat un cec de 17.325 dolari și 90 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind probabil Magdalena Rybarikova (Slovacia), care va juca în primul tur cu Fatma Al Nabhani (Oman). Monica va juca și la dublu, alături de Irina Begu, adversare în primul tur fiindu-le cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova.
Niculescu este a doua românca ajunsă în turul al doilea la Doha, după ce Mihaela Buzărnescu a învins-o luni pe ucraineanca Lesia Å¢urenko, în două seturi, cu 7-5, 6-4. Pe tabloul principal se mai află trei românce, Simona Halep, a doua favorită, care o va înfrunta direct în turul al doilea pe rusoaica Ekaterina Makarova (7-5, 6-0 cu chinezoaica Shuai Zhang), Sorana Cîrstea (adversară grecoaica Maria Sakkari) și Irina Begu (adversară australianca Samantha Stosur).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?