Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii focșăneni


     Polițiștii din cadrul structurii de Ordine Publică a Poliției Municipiului Focșani au identificat, miercuri, mai multe persoane care comercializau produse contrafăcute, printre care și accesorii Husqvarna. Acțiunea are drept scop combaterea comerțului ilicit. Oamenii legii au întocmit patru dosare penale, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
Potrivit polițiștilor, produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare. „Miercuri, 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit. Acțiunea a vizat verificarea persoanelor fizice și juridice care comercializează astfel de produse în piețe, târguri, oboare și în zona adiacentă acestora. În urma neregulilor descoperite, au fost constatate 4 infracțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii 84/1998 și au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale dintre care 3 conform Legii 12/1990 R și o sancțiune contravențională pentru nerespectarea Legii 61/1991.
    Exemple: În jurul orei 08.10, polițiștii au depistat un bărbat, de 36 ani, din județul Galați, în timp ce comercializa articole de încălțăminte, fără a avea asupra sa documente de proveniență sau alte documente care să ateste autenticitatea.
     În jurul orei 11.00, polițiștii au depistat un bărbat, de 60 ani, din localitate, în timp ce comercializa produse audio-video, fără a avea asupra sa documente de proveniență sau alte documente care să ateste autenticitatea.
    În jurul orei 10.15, polițiștii focșăneni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 54 ani, din municipiul Tecuci, comercializa produse industriale (lame pentru drujbă), ce purtau însemnele unei mărci, fără a deține documentele necesare de punere în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.     În jurul orei 14.00, polițiștii au depistat un bărbat, de 36 ani, din localitate, în timp ce comercializa accesorii telefoane mobile, care purtau însemnele unei mărci înregistrate, fără a deține documentele necesare în acest sens. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
    De asemenea, produsele susceptibile a fi contrafăcute au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare. Polițiștii vrânceni vă recomandă să achiziționați produse din magazine specializate, solicitând totodată bon fiscal sau factură. De asemenea, vă recomandăm să nu vă lăsați încântați de prețul foarte mic, acest fapt fiind primul indiciu că produsul ar putea fi contrafăcut”
, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?