Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Petcu: La ora actuală, suntem în grafic cu stocurile de electricitate și gaze; nu sunt probleme la alimentarea cu energie


Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, miercuri, că, în această perioadă, nu sunt probleme în privința alimentării cu energie, iar aprovizionarea cu electricitate și gaze este „în grafic”. „Ieri (marți – n.r.) s-a desfășurat o ședință în Comandamentul de iarnă din dispeceratul energetic național. Până la momentul acelei analize, nu a fost niciun fel de problemă. Sunt pregătite echipele de intervenție, dacă va fi cazul de intervenții la deconectări”, a afirmat Petcu, la începutul ședinței de Guvern.
El a menționat că sunt stocuri suplimentare de electricitate și gaze datorită condițiilor meteo favorabile de până acum. „Pe partea de aprovizionare cu electricitate și gaze, la ora actuală suntem în grafic cu stocurile. Chiar putem să spunem că, spre deosebire de ce am estimat că o să consumăm, avem stocuri suplimentare datorită condițiilor meteo favorabile din această perioadă. Dacă vor fi probleme, vom colabora în continuare cu Ministerul de Interne, cu Ministerul Transporturilor, pentru rezolvarea și remedierea oricăror situații”, a adăugat Petcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?