Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

În slujba dedicată Epifaniei, Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să facă bine chiar când nu li se cere


Un bun creștin nu ar trebui „să stea” să aștepte ca lucrurile să se întâmple, ci ar trebui să facă bine „chiar și atunci când nu i-a fost cerut”, a declarat Papa Francisc în timpul unei slujbei oficiate cu ocazia Epifaniei Domnului, sâmbătă dimineața, informează DPA. „Iisus se lasă găsit de cei care-L caută, însă pentru a-L găsi, trebuie să ne ridicăm și să mergem – nu să stăm, ci să ne asumăm riscuri; nu să rămânem pe loc, ci să ne pornim”, a afirmat Francisc. „Dacă vrem să-L găsim pe Iisus, trebuie să ne depășim teama de a ne asuma riscuri, mulțumirea de sine și refuzul nostru indolent de a cere mai mult de la viață”, a adăugat suveranul pontif.
Papa a ținut omilia în timpul unei slujbe solemne desfășurate în Bazilica Sfântul Petru la care au participat cardinali, episcopi și alți membri ai clerului. Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiției, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus. În Italia și în alte țări catolice, sărbătoarea este un fel de continuare a Crăciunului, deoarece și în această zi oamenii își oferă cadouri, notează DPA.
Francisc i-a îndemnat totodată pe cei prezenți să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism. „A face bine fără a evalua costurile, chiar și atunci când nu este cerut, chiar și atunci când nu este nimic de câștigat, chiar dacă este neplăcut. Aceasta este ceea ce vrea Dumnezeu”, a declarat Papa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?