Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

15 străzi din oraşul Odobeşti vor fi reabilitate şi modernizate


Primăria Odobești continuă procesul de reabilitare a străzilor din oraș. Autoritățile locale au demarat acțiunea de reabilitare și asfaltare a 15 străzi din oraș. Contractul de lucrări a fost scos la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei cu TVA. Primarul Daniel Nicolaș a declarat că în cadrul acestui proiect, care se va întinde pe trei ani, vor fi asfaltate și reabilitate 15 străzi situate în zona de sud a orașului. „Proiectul prevede lucrări de reabilitare și asfaltare a 15 străzi situate în zona de sud a orașului. Este vorba de străzi cuprinse între străzile Smârdan, Cuza Vodă și Tudor Vladimirescu. Lucrările de reabilitare și modernizare se vor întinde pe cel mult trei ani, dar cu siguranță aceste lucrări vor fi finalizate mult mai devreme. Aceasta este ultima etapă a procesului de reabilitare a străzilor după ce, în prealabil, în această zonă au fost realizată lucrări de alimentare cu apă și canalizare. De asemenea, acolo unde s-au finalizat lucrările au fost introduse și gaze, iar pe străzile pe care acest lucru nu a fost posibil, atunci când se va dori, gazele vor fi băgate prin trotuar, fără a mai strica partea carosabilă”, a spus primarul Daniel Nicolaș.
    Printre arterele cuprinse în acest proiect de modernizare a infrastructurii stradale se regăsesc străzile Smârdan, Nicolae Ioniță, Fundătura Åžt. O Iosif, Viitorului, Åžt. O. Iosif, Constantin Dobrogeanu-Gherea. Primarul Daniel Nicolaș a precizat că este vorba de un proiect de reabilitare și nu de o simplă asfaltare. „Nu este vorba despre o simplă asfaltare a carosabilului, ci derulăm un proiect complex de modernizare a întregii infrastructuri stradale, atât a carosabilului, cât și a zonei pietonale, a trotuarelor, care vor fi înălțate și protejate cu borduri, iar acolo unde este nevoie vom lăți trotuarul pentru a permite fluidizarea traficului pietonal. Mă refer aici la porțiunea pietonală de pe străzile din zona pieței”, a afirmat primarul Daniel Nicolaș.
    Acesta a precizat că și acest proiect devine realitate tot cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a susținut toate investițiile ample derulate la nivelul orașului Odobești. „Este un proiect amplu la care am beneficiat de tot sprijinul președintelui Marian Oprișan, care, ca de fiecare dată, a fost alături de comunitatea din Odobești. În numele odobeștenilor țin să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în obținerea și derularea proiectelor de anvergură pe care le avem în orașul Odobești”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.
    Primăria Odobești mai are în derulare și un proiect de modernizare a trotuarelor. Început în 2013, proiectul urmărește modernizarea întregii rețele pietonale din orașul Odobești, astfel încât cetățenii localității să se poată deplasa în condiții civilizate. „Refacerea trotuarelor localității face parte din strategia orașului Odobești  prin care dorim să oferim condiții decente locuitorilor orașului, dar și turiștilor care vin să viziteze orașul nostru. Nu refacem doar trotuarele, ci și stațiile de microbuz din localitate”, a declarat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș. Acesta a precizat că modernizarea rețelelor pietonale continuă și spre cartierul Satul Nou și spre Stadion.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?