Polițiștii de imigrări din Vrancea, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară a patru cetățeni străini din Republica Moldova, Albania și Serbia, în urma constatării căsătoriilor de conveniență cu români. Pe numele celor 2 femei din Republica Moldova au fost emise decizii de returnare, prin care au fost obligate să părăsească țara în 30 de zile, iar ceilalți doi străini au părăsit țara după susținerea interviului.
Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea, pe parcursul anului 2017, au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României a 4 cetățeni străini din Republica Moldova, Albania și Serbia, ca urmare a constatării încheierii de către aceștia a unor căsătorii de conveniență cu cetățeni români.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Vrancea au stabilit faptul că două femei din Republica Moldova cu vârstele de 19, respectiv 23 de ani și doi bărbați din Albania și Serbia, de 31, respectiv 42 ani, au hotărât să se căsătorească cu cetățeni români pentru a obține un drept de ședere temporară pe teritoriul țării noastre.
Conform legislației în vigoare precum și a procedurilor specifice, polițiștii au început verificările în cazul celor 4 cetățeni străini, iar în urma interviurilor efectuate cu fiecare dintre soți, considerate instrumente importante în reliefarea vieții reale de familie, au fost identificate neconcordanțe în declarațiile pe care fiecare dintre aceștia le-au susținut. De asemenea, în urma verificărilor efectuate la adresele de reședință pe teritoriul României, declarate de străini, polițiștii de imigrări au constatat faptul că între soți nu există coabitare matrimonială. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că aceste căsătorii au fost încheiate de conveniență, cu scopul de a le facilita celor 4 cetățeni străini condițiile de intrare/ședere pe teritoriul României.
Urmare a celor constatate polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară a străinilor. Pe numele celor două femei din Republica Moldova au fost emise decizii de returnare prin care au fost obligate să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile, iar ceilalți doi străini au părăsit țara după susținerea interviului.
Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.
Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea