Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Ziua Minorităţilor, serbată la Slobozia Bradului


    Elevii de la Åžcoala Gimnazială Slobozia Bradului au marcat ieri „Ziua Minorităților”, care a devenit de puțin timp sărbătoare națională și totodată au susținut și serbarea de Crăciun. Activitatea a debutat cu imnul rromilor apoi cu diferite colinde tradiționale românești și o scenetă de Crăciun la care au participat elevii claselor V-a A: Călin Samir, Diana Risu, Diana Cîrjan, Denisa Călin, Daria Dragomir, Iosif Turcitu, Alin Dumitru, Adi Ivan, Alex Moisoiu și Francezu Ivancea, alături de colegii din clasa a VI-a A: Alexandra Tudorache, Adi Turcitu, Florin Narion, Bogdan Gheorghe, Mirel Cernat, Andrei Neicu, Mihai Gutui și Bogdănel Ionescu, respectiv din clasa a VI-a B: Ruben Lăutaru, Adi Tănase, Vasile Åžușanu și Simon Chiriac.
    Aceștia au cântat câteva colinde precum „O, brad frumos!”, „Iată, vin colindători!”, „Am plecat să colindăm”, „Trei păstori” și „Deschide ușa creștine”, încântând pe toți cei prezenți la serbare. Au urmat câteva poezii în limba rromani ca de exemplu „Te avelas man grastorro parno” – elev Adi Samuel Turcitu, „Thaj so sukar nevipen” – eleva Rebecca Dumitru, „Dade, kin manque grastorres” – elev Abel Mădălin Romanescu, „Silalo Ivend” – elev Adi Stoica și „Kon si kadava?”- elev George Romanescu. Elevii au pregătit și câteva dansuri  populare românești precum și dansuri țigănești uimind invitații cu energia lor dar și cu buna sincronizare de care au dat dovadă. Din cadrul serbării nu a lipsit grupul vocal din Cornetu, care a oferit invitaților câteva colinde precum „Deschide ușa, creștine!” cântat la chitară de Gigi Roman din clasa a III-a B, îndrumat de profesorul Cătălin Căstăchioiu, „Ghelem, Ghelem!” și „Moș Crăciun cu plete dalbe”, cântate de elevii clasei a III-a B, sub îndrumarea și pregătirea învățătorului de limba rromani, Tatiana Gugoașe și încheind cu poezia „Murre dadesqe” spusă de elevul Alex Lăutaru din clasa a VI-a D.
    Manifestarea s-a încheiat cu o suită de cântece și poezii în limba română și limbi străine interpretate de grupul vocal al Åžcolii Slobozia Bradului. La serbare au luat parte primarul comunei Iulian Dumitru, Aurel Åželaru, inspector școlar general adjunct din partea IÅžJ Vrancea, alături de Toader Constantin președintele Partidei Romilor, filiala Vrancea și inspectorii școlari Mihai Fâsan și Maria Costache. Directoarele unității de învățământ, Voica Costache și Cătălina Popescu au mulțumit profesorilor implicați, elevilor, părinților și invitaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?