Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO: Aranjat de păr cu „volum” la un coafor din Focșani


Elevii Școlii Nr.7 Focșani, coordonați de bibliotecara Mirela Hanganu și de profesoara Irina Nenciu, au desfășurat o nouă campanie de promovare a cititului în moduri neconvenționale, în cadrul proiectului „Cărțile pe față”. Acțiunea, intitulată „Aranjează-te cu volum! Ai carte, ai parte de… reduceri!” a fost desfășurată în parteneriat cu elevii de la Grupul Școlar G.G. Longinescu Focșani, coordonați de maistru Rățoi Nicoleta și profesoara Elena Dănilă. Manifestarea a avut loc într-un coafor din municipiu, care a fost receptiv la această campanie, și a constat în amenajarea unei minibiblioteci cu volume de carte donate de elevii Școlii 7 chiar în incintă, cu scopul de a promova lectura în rândul doamnelor și domnișoarelor prezente.
Elevii liceului au oferit celor care donau o carte sau citeau alături de colegii lor un aranjat de păr cu „volum” sau reduceri la manoperă.
„Elevii școlii noastre desfășoară aceste campanii de promovare a cititului în rândul comunității locale de patru ani, în cadrul proiectului „Cărțile pe față”. Amintim din acțiunile noastre: „Biblioteca vecinilor”, „Căsuțele pentru cărți în parcul Schumann”, „Valiza cu cărți în gară”, „Book selfie is the new selfie”, „Amenajare local a la carte”, „Bucate pentru suflet” – cărți la borcan în supermarketuri și înființarea de minibiblioteci în Centrul ,,Sfânta Maria” Golești și Căminul pentru persoane vârstnice. Campania „Aranjează-te cu volum” dorește să recompenseze pe cei ce citesc, determinând și pe ceilalți să o facă. Cititul poate fi practicat oriunde și am vrut să arătăm că pentru a citi există timp și loc, chiar și în perioadele de așteptare la coafor. Putem profita de acest timp să citim și dacă cititul vine și cu o reducere, recompensând pe cei ce o fac, devine și mai atractiv. Te poți aranja și cu „volum de carte” și cu „volum la păr”!Prin această promoție, cartea devine de două ori mai valoroasă. În primul rând te îmbogățește cu informația ei și după ce ai citit-o îți aduce și un aranjat cu volum, în plus poți deveni mai atractiv și cu freza și cu informația dobândită, pe care o poți răspândi. Astfel de acțiuni vor continua și în perioadele următoare în diverse locuri din oraș (magazine, cabinete stomatologice, chiar service auto), intenționând să recompensăm cititorii prin promoții, determinând și pe ceilalți să o facă, și să arătăm că orice timp poate fi folosit pentru a citi, că lectura face parte din viața noastră”, a declarat bibliotecar Mirela Hanganu, coordonatorul campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?