Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Cadrele didactice vor primi, până la sfârșitul anului, toate drepturile salariale câștigate în instanță


Cadrele didactice vor primi toți banii câștigați în urma hotărârilor judecătorești, a anunțat ieri ministrul Educației Naționale. Acesta a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali din țară, ocazie cu care a anunțat că Guvernul României va aloca toți banii până la finalul anului 2017 pentru plata sumelor restante. La rectificarea bugetară de luna trecută se alocaseră bani pentru aproximativ 70% din suma datorată dascălilor. „Până la finalul anului veți primi toți banii (n.r.- drepturile salariale câștigate prin hotărâre judecătorească)”, le-a spus inspectorilor ministrul Liviu Marian Pop.
Liderul SLI Vrancea ne-a spus că din discuțiile avute cu membrii  comisiei paritare sumele ar trece de 90% și că sunt mari șanse ca dascălii vrânceni să primească toți banii până la finalul anului. „Ieri (n.r. – luni) a fost comisie paritară și s-a vorbit de un procent de aproximativ 90%. Este posibil ca în Vrancea, dacă sunt bani, să se achite toate sumele”, ne-a spus Constantin Ionescu, liderul SLI Vrancea.
Dascălii vrânceni trebuie să știe că vor primi drepturile salariale câștigate prin sentințe judecătorești, nu și penalizări așa cum au cerut. Reamintim că nemulțumirea dascălilor este veche, aceștia fiind nemulțumiți de faptul că nu li s-au dat nici acum banii câștigați în instanță încă din 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?