Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Elevi de la Şcoala Duiliu Zamfirescu, la discuții despre “Sănătate prin educaţie”


În dadrul acțiunilor dedicate săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”,  elevii clasei a VI-a A ai Åžcolii Gimnaziale Duiliu Zamfirescu din Focsani, conduși de doamna dirigintă Călin Adriana, au fost oaspeții unei ample activități organizată de Åžcoala Postliceală Ana Aslan, condusă de d-na Constantina Negoiță. În cadrul acestei ample activități, atât elevii cât și studenții s-au întâlnit cu specialiști din domeniul medical și cu reprezentanți ai Poliției și ai ISU Focșani.
     În prima parte, elevii au fost informați cu privire la acțiuni de prevenire a furturilor, acccidentelor și a violenței din școală și din afara ei, precum și a riscurilor la care se expun atunci când sunt ignorate sau neaplicate anumite reguli. De semenea, prin dialog elevii au putut afla și despre riscul folosirii rețelelor de socializare și a capcanelor la care de cele mai multe ori cad victime, precum și despre cum pot ajuta organele de poliție atunci când sunt martori ai unui incident negativ de tipul unui accident de circulație sau al unui act de violență.
    În a doua parte a activității, elevii s-au întâlnit cu reprezentanți ISU, care le-au prezentat principalele măsuri ce se impun în cazul unui cutremur și a unui incendiu. În urma vizionării unui material video, elevii au avut posibilitatea de a afla detalii cu privire la acțiunile ce se impun a fi respectate în cazul unui cutremur și care sunt elementele dintr-o locuință ce pot cauza cele mai grave accidente.
    De asemenea, elevii au avut posibilitatea să afle detalii cu privire la componența și modul de funcționare a stingătoarelor, simulând direct o astfel de intervenție. Finalul acțiunii a constat într-o activitate demonstrativă de prim ajutor, unde elevii au putut exersa pe un manechin manevrele de resuscitare cardio-respiratorie. 
    În cadrul proiectului județean „Sănătate prin educație”, elevii Åžcolii Gimnaziale Duiliu Zamfirescu din Focsani vor avea oportunitatea de a întâlni specialiști din mai multe instituții și vor putea dobândi foarte multe informații care să-i ajute la o dezvoltare armonioasă într-un mediu sănătos și la menținerea unei sănătăți fizice și mentale bune. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?