Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Primarul Adjudului a semnat contractele de finanțare pentru investițiile prin PNDL 2: drumuri mai bune, școli mai sigure


Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a anunțat că a semnat  contractele de finanțare pentru proiectele: „Modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I” și „Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu” pentru mai multe unități școlare din Adjud. Finanțarea celor două proiecte este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a-II-a (PNDL). Astfel, proiectul „Modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I”, are o valoare de aproape 5,5 milioane de lei. Practic, proiectul vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străduțe din acest cartier, străzi ce au o lungime totală de peste 6 kilometri. 
    Cel de al doilea proiect, „Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu” pentru mai multe unități școlare din Adjud, are o valoare de peste 9 milioane de lei și va consta în efectuarea unor lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș. Este vorba de proiectele: Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul Național „Emil Botta”, Municipiul Adjud, județul Vrancea – 965,771.18 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” -1,337,135.25 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Angela Gheorghiu” – 475,357.21 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Mareșal Alexandru Averescu” – 895,241.53 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Mihail Armencea” – 482,938.66 lei; Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu pentru obiectivul Åžcoala gimnazială „Principele Radu” – 477,433.59lei; Reabilitare clădire Grădinița cu program prelungit nr.4, Municipiul Adjud, județul Vrancea în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizației ISU -4,815,405.21 lei.
    Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a precizat că speră ca în această iarnă să reușească să finalizeze procedurile de achiziții publice, pentru ca din primăvara anului viitor să înceapă lucrările propriu zise la investițiile mai sus amintite. Constantin Armencea a ținut să îi mulțumească președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan pentru alocarea acestor sume prin PNDL. „Vreau să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan perntru sprijinul acordat nouă, pentru demersurile făcute pentru aprobarea acestor proiecte vitale pentru comunitatea noastră. Majoritatea sunt proiecte pentru efectuarea unor lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din oraș, unități școlare care nu sunt autorizate ISU pentru că nu corespund prevederilor legale în vigoare”, a precizat primarul Constantin Armencea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?