Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Excursiile, mijloc eficient de socializare și de atragere de noi membri pentru seniorii CARP „Milcov” Focșani


Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Milcov” Focșani spun că au găsit cel mai eficient mijloc de socializare și, în același timp, de atragere a noi membri, după ce au organizat, anul acesta, patru excursii interesante. Pasiunea de a călători, rămasă trează în inimile lor, a determinat conducerea organizației să pună la cale excursii pe trasee care mai de care mai interesante. 
Astfel, potrivit celor spuse de Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani, pentru o și mai bună proiectare a ofertei anului 2018, a luat „la cald” impresii de la excursioniști, precum și de la seniorul jurnalist Virgil Humăilă, membru cu state vechi în această asociație, care a spus că „traseul Ojdula – Prejmer – Rupea – Sighișoara – Târgu Mureș a fost, în opinia mea, unul foarte eficient și instructiv. Popasul la Cetățile Prejmer și Rupea, seara petrecută la Sighișoara în cetatea medievală, plimbările nocturne, dar și cele din zori de zi, au cuprins cu „ochii sufletului și ai minții” imaginile de ieri și de azi ale României noastre dragi, țară cu o istorie bogată, dar și umbrită de urmele cuceritorilor pe care nu am nici plăcerea, dar nici puterea să le mai amintesc în această zi. Cetățile și orașele-muzeu vorbesc de la sine, și noi, toți românii,  știm aceste lucruri”.
Sandu Ploscaru a subliniat faptul că important pentru seniori a fost faptul că au avut posibilitatea să vadă și să revadă locuri și oameni dragi, să socializeze cu excursioniștii prezenți, să cânte, să spună glume care le-au adus zâmbetele în colțul gurii. „Trebuie să remarcăm un fapt demn de luat în seamă și anume acela că mulți dintre membrii noștri cotizanți au copii mari, nepoți, strănepoți, toți implicați în procesul muncii, dar fără „timp liber” de a se mai ocupa de cei vârstnici. Este o realitate, fie că ne place, fie că nu ne place. Acesta e sensul vieții! De aceea, CARP- ul nostru vine în fiecare an în întâmpinarea membrilor săi prin organizarea de excursii și activități recreative. Ele sunt proiectate de la început de an, bine gândite, afișate din timp ca fiecare să opteze pentru un anume traseu. Èšinem cont de propunerile făcute în căsuța de „Sugestii”, dar și cu alte întâlniri. În urma experienței acumulate, uneori excursiile poartă pecetea personalității inimoșilor conducători de excursii, aleși din rândul personalului salariat și uneori cu voluntari pasionați și seniori cu experiență”, a spus Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani.

De pe Transfăgărășan în Deltă, și apoi la Balcic

        Traseul Transfăgărășan – Curtea de Argeș – Pucioasa – Sinaia a fost poate cel mai lung, mdar și cel mai drag inimii unora dintre turiștii CARP „Milcov” Focșani, după cum ei înșiși povestesc, un traseu spectaculos ce leagă Ardealul de Muntenia. Lacul și Cascada Bâlea, Lacul și Barajul Vidraru le-au răsfățat inimile, iar plimbarea cu vaporașul, imaginea statuii lui Prometeu ridicată pe muntele Pleașa au fost impresionate. Eroul mitologic cu fulgerul în mână este simbol al electricității, iar centrala electrică amplasată în subteran este mândria inginerilor români.
        „Cuprinși de nostalgia toamnei, am realizat o excursie și în Delta Dunării, una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din Europa. Cu catamaranul, în liniște, am pătruns pe canale, am ascultat „tăcerea”, glasul păsărilor, și ne-am purificat pentru un timp inima și sufletul. Unii dintre seniorii noștri și-au luat cu ei și nepoții, prilej cu care aceștia au primit și au dat iubire. Traseul acesta până la Tulcea ne-a oferit și alte obiective turistice care au mers la inima pensionarilor. Clipe de reculegere au fost mai apoi la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Cocoș și Mănăstirea Saon. Ne-am încărcat cu energie și „frumos” din Grădina Botanică și Castelul Reginei Maria de la Balcic – locuri parcă rupte din basme. Se spune ca acestea sunt unicate în Europa Centrală și de Est. Oamenii de acolo vorbesc și în limba româna și turistii noștri și-au putut satisface anumite curiozități”, a detaliat Sandu Ploscaru, președintele CARP „Milcov” Focșani.
Potrivit acestuia, toate excursiile au încărcat seniorii cu energie, dar mai ales cu dorința ca la această vârstă să „țină aproape”. „Atâta timp cât existăm, cu optimism sau cu pastille, facem un mare serviciu și copiilor noștri, care vor să ne știe teferi și implicați în viața comunității. În propunerile și sugestiile membrilor noștri, precum și în postările pe rețelele de socializare apar și afirmații nostalgice și cuvinte de mulțumire pentru ceea ce facem la acest capitol, al excursiilor. Câștigul asociației mai este și acela că faptele noastre circulă prin viu grai și acum, mai mulți seniori vor să devină membri ai acestei familii, iar cei care aduc patru membri noi beneficiază de un loc complet gratuit într-o excursie, la alegere. Înțelepciunea și spiritul de echipă ne-au fost prieteni dragi în acest an. Colaborăm cu aceeași firmă de turism care-i înțelege pe membri noștri, iar conducătorii auto dau dovadă de profesionalism, răbdare și înțelegere pentru această categorie de vârstă”, a declarant Sandu Ploscaru.
CARP „Milcov” Focșani, spune Sandu Ploascaru, asigură pentru toate excursiile transportul gratuit, deși cheltuielile pentru cele patru autocare contractate pentru toate excursiile din anul acesta s-au ridicat la suma de 16.806 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?