Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

„Carieriștii”, proiect pentru orientarea în carieră a liceenilor vrânceni


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea are în derulare, la Centrul de Tineret Focșani, până la sfârșitul acestei luni, proiectul de tineret „Carieriștii”. Proiectul „Carieriștii” are în desfășurare activități tip ateliere de lucru, de informare și documentare cu privire la oportunitățile de învățare și de muncă oferite de legislația în vigoare. Scopul acestui proiect este de a promova cunoștințele practice și teoretice cu privire la domenii de carieră ale tinerilor liceeni. Obiectivul proiectului este de orienta profesional cât mai mulți tineri, prin stabilirea unor direcții în cariera profesională, potrivit cunoștințelor practice și teoretice și nevoii de specialiști ai societății. În acest scop, liceenii se vor întâlni cu specialiști, profesioniști, personalități cu carieră împlinită, care, prin puterea exemplului, îi pot ajuta în alegerea unei cariere profesionale.
    În cadrul acestui proiect, elevii de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, însoțiți de profesoarele coordonatoare Carmen Atanasiu și Răvaș Cența Mariana, s-au întâlnit cu Florin Florea, un antreprenor, cunoscut om de afaceri din județul Vrancea. Acesta este președintele clubului Attila, cel mai vechi club din municipiul Focșani, cu sală de forță, sală de fitness, sală de aerobic și saună, care aniversează anul acesta 20 de ani de la obținerea autorizației de funcționare. De asemenea, Florin Florea se ocupă și de o altă afacere, fabricarea produselor din beton pentru construcții. Antrepenorul le-a vorbit tinerilor despre începutul de drum în afaceri, obstacolele întâlnite, satisfacțiile pe care le ai când muncești din pasiune, despre mentalitățile oamenilor vizavi de sport, despre mediul de afaceri din țară și despre ocupațiile care vor fi la căutare, în viitorul apropiat.
    Într-o altă activitate din cadrul proiectului „Carieriștii”, un grup de tineri de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, însoțiți de Mihaela Lovin, șeful Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, împreună cu educatoarele Lorena Soare și Veronica Ghinea au discutat tot despre carieră cu un invitat de onoare de la Școala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” din Focșani, și anume Cristina Mazilu, psiholog și profesor, fost inspector școlar. Proiectul „Carieriștii” cuprinde și activități în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea, în cadrul cărora liceenii de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani și Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, vor fi informați și îndrumați în alegerea carierei profesionale, prin stabilirea unor direcții în carieră.
    Săptămâna trecută au fost organizate două seminarii pentru „valori”: „cariera de medic” alături de doctor Carmen Èšurcanu de la DSP Vrancea în rol de formator și „muzica”, valoare susținută de prof. dr. Dumitru Sandulachi. Au participat 94 de tineri, elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” – în număr foarte mare, Colegiul Național „Al. I.Cuza”, Colegiul Național Unirea, Liceul „G.G. Longinescu”, Colegiul Tehnic „V.D.Cotea”, Colegiul Economic „M.Kogălniceanu”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. „Alături de tinerii participanți le mulțumim și profesorilor coordonatori ai grupurilor de elevi și așteptăm cu interes propunerile domniilor lor de dezbateri pentru „valori ale tinerilor” -profesorii Pamfilica Vechiu, Svetlana Baciu, Mihaela Rau, Silviu Rosca, Teodora Bentz”, precizează reprezentanții DJST.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?