Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Membri ai Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria“, la parada militară de la Bucureşti


O parte dintre membrii Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din orașul Panciu, însoțiți de profesorii de istorie Mihai Adafini – președinte și Luminița Iliescu – vicepreședinte, au participat, pe 1 decembrie, la parada militară desfășurată cu prilejul Zilei Naționale a României, la București.
 Cu această ocazie, au fost primiți în Asociație 17 noi membri, elevi de la clasele a V-a. Rostirea legământului, cu mâna pe Drapelul Patriei și sub steagurile Cercului Cultului Eroilor „Regina Maria”, s-a făcut în interiorul Arcului de Triumf – simbol al cinstirii eroismului și sacrificiului armatelor române, începând cu Războiul de Independență, până la Cel de-al Doilea Război Mondial. Au fost alese acest loc istoric și această zi memorabilă pentru a simți mai profund trăirile acestei festivități. 
 Momentul a fost imortalizat nu numai de păncenii participanți, ci și de vizitatorii celebrului monument, care au dorit să se fotografieze cu elevii și drapelele noastre. Mai multe posturi de televiziune au fost interesate de prezența și activitățile desfășurate de elevii pănceni, iar studenții de la Facultatea de Jurnalism nu au ratat prilejul de a face un proiect de studiu pe această temă de interes național.
 Prezența noastră în capitală a fost sprijinită de către domnul Iulian Nica, viceprimarul orașului Panciu, care a asigurat, din bugetul local, 50% din costul excursiei, și de către domnul comandor Nicolai Mazăre – din partea Biroului Executiv Central al Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – care a însoțit grupul elevilor pănceni pe toată perioada prezenței lor în București. Din partea Filialei Vrancea a participat domnul Vasile Buruiană – președinte.
 Evidențiem faptul că organizația Cultul Eroilor „Regina Maria”, din cadrul Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, este prima de acest gen înființată în județul Vrancea, la 1 Decembrie 2010, de către profesorii Mihai Adafini și Luminița Iliescu.
Profesori Mihai ADAFINI și Luminița ILIESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?