Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Tânărul care i-a RUPT GÂTUL unui adolescent de 16 ani a cerut să fie arestat la domiciliu


Tânărul din comuna Ploscuțeni, care a omorât un copil de 16 ani, a cerut să fie plasat în arest la domiciliu, motiv pentru care a făcut o solicitare în acest sens la Tribunalul Vrancea. În timp ce el a vrut o măsură mai blândă, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au solicitat instanței prelungirea măsurii arestării preventive. Ambele cereri s-au judecat ieri, dosarele fiind reunite. Solicitarea tânărului a fost respinsă, iar cea a procurorilor admisă.
„(…) Respinge, ca nefondată, cererea pentru înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R(…) Alexandru Cosmin, aflat în prezent în stare de arest preventiv în Centrul de Reținere și Arest preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (…). Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea de prelungire a măsurii arestării preventive privind pe inculpatul R(…) Alexandru Cosmin. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile începând cu 02.11.2017 până la 01.12.2017, inclusiv. Ia act că asistența juridică a inculpatului a fost asigurată prin apărător ales. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței.
Tânărul de 19 ani se află în arest de la începutul lunii septembrie, acuzat fiind de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Victima sa a fost un adolescent de 16 ani, care a fost găsit mort într-un șanț de pe marginea unui drum din Ploscuțeni. Ancheta a scos la iveală faptul ca între inculpat și victimă existase șicane și anterior comiterii faptei, inculpatul vrând să-i arate decedatului cine este mai tare. Antipatia dintre cei doi ar fi pornit de la o fată, după cum spuneau localnicii atunci. 
Cu o zi înainte ca trupul neînsuflețit al băiatului de 16 ani să fie găsit în șant, cei doi s-au întâlnit. Inculpatul mergea cu un amic cu mașina, iar victima era pe stradă cu un băiat și o fată. În momentul în care inculpatul a văzut victima pe stradă, i-a cerut șoferului să întoarcă, lucru care s-a și întâmplat. În momentul în care a ajuns în dreptului celor trei, inculpatul a coborât și a luat-o către victimă, aceasta din urma fugind. Băiatul de 16 ani a fost prins din urmă, fiind lovit cu pumnul în spate, moment în care s-a produs mișcarea bruscă a gâtului față-spate, iar victimei i s-a rupt coloana cervicală. Între timp, tinerii care erau cu victima au fugit de frică.
După ce băiatul de 16 ani a fost lovit, el a fost abandonat într-un șanț și lăsat acolo până și-a dat ultima suflare. Trupul neînsuflețit a fost găsit în dimineața următoare de o localnică, care își ducea vaca la păscut. Inițial, oamenii au crezut că băiatul o fi băut și doarme, după care și-au dat seama că este mort, așa că au fost anunțate autoritățile. Principalul suspect, din Ploscuțeni și el, a fost identificat și reținut în aceeași zi în care a fost descoperit cadavrul băiatului de 16 ani.
Moartea băiatului de 16 ani a șocat întreaga comunitate, mai ales că toată lumea îl știa de copil bun și muncitor. La momentul respectiv, rudele băiatului spuneau că nu se mai simt în siguranță. O verișoară a sa afirma că a fost chiar amenințată de apropiați ai tânărului cercetat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?