Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Traficanții de droguri din Blocul G2 din Cartierul Bahne rămân în arest


Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea au cerut instanței de judecată prelungirea mandatelor pentru persoanele arestate preventiv sau la domiciliu într-un dosar de trafic și consum de droguri. Printre acestea se numără și persoane care locuiesc în Blocul G2 din Cartierul Bahne. Magistrații de la Tribunalul Vrancea au admis propunerea și au dispus prelungirea măsurii arestării preventive față de cinci persoane și pe cea a arestului la domiciliu pentru două persoane.
    „Admite propunerea formulată Parchetul de pe lângă ICCJ- DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea și în consecință dispune: 1. Prelungirea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25 octombrie 2017 și până la data de 23 noiembrie 2017 inclusiv, față de inculpata B(…)Olguța, în prezent aflată în Arestul I.P.Vrancea, recidivistă (…) 2. Prelungirea măsurii arestării preventive, pe o perioadă de câte 30 de zile, începând cu data de 27 octombrie 2017 și până la data de 25 noiembrie 2017 inclusiv, față de inculpații: 1. N(…) Nistor-Vasile (…)., B(…) Argint (…)., V(…) Viorel (…)., N(…) Ionuț (…) Prelungirea măsurii arestului la domiciliu, pe o perioadă de câte 30 de zile, începând cu data de 27 octombrie 2017 și până la data de 25 noiembrie 2017 inclusiv, dispusă față de inculpații: 1.S(…) Rami și Z(…) Mariana (…). Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 19.10.2017”, se arată în hotărârea instanței.
    Reamintim că mai multe persoane au fost arestate după ce, la data de 25 septembrie, polițiștii Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Vrancea, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au surprins în flagrant delict două persoane în timp ce cumpărau substanțe etnobotanice de la un bărbat, de 30 ani, din județul Galati. În Vrancea, perchezițiile au fost afectuate în Blocul G2 din Bahne, dar și în locații din cartierele Sud și Gară. Inițial, inculpata Olguța B. a primit arest la domiciliu, dar procurorii DIICOT au făcut contestație și au avut câștig de cauză la Curtea de Apel Galați, magistrații de aici dispunând arestarea preventivă a femeii.
    „Pentru documentarea întregii activități infracționale, au fost efectuate douăzeci de percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Focșani, Tecuci și Galați, activități în urma cărora au fost ridicate 730 de grame de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, grindere și minicântare electronice, 2.850 de euro și 1.200 de lei și mai multe telefoane mobile. La data de 26 septembrie a.c., șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv”, se arăta într-un comunicat al Poliției Române, remis presei la momentul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?