Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a: Victorie muncită, dar meritată! CSM Focșani 2007 – CSM Pașcani 2-1 (1-0)


Stadionul Milcovul, sâmbătă, 14 octombrie, ora 15.00. Zi superbă de toamnă, foarte bună pentru fotbal. Câteva sute de spectatori au venit să vadă echipa gazdă, care încerca să obțină a treia victorie din campionat și a doua pe teren propriu. 
Formații:
CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Dediu (71 Duca), Parlac, Beșa, Mihai – Săpunaru, Lupu, Valentin Ion (70 Remus Popa), Zaharia (85 Budeanu) – Pasăre, Manu.
CSM Pașcani: Drăgan – Ungureanu, Ion Huțanu, Corniciuc, Gheorghe Huțanu – Ungurenașu, Nuțescu, Ichim (80 Mercaș), Pătrașcu – Macovei, Pieptănau.

Întâlnirea dintre CSM Focșani 2007 și CSM Pașcani părea a fi ușoară pentru gazde din perspectiva antecedentelor. Oaspeții erau pe locul penultim al clasamentului, cu doar trei puncte, obținuseră o singură victorie și aveau un istoric foarte subțire, rămânând în Liga a III-a la finalul trecutei ediții de campionat doar după după ce Atletic Vaslui fusese scoasă din competiție de FR Fotbal. Iar între timp nu surveniseră mari modificări de lot! Focșănenii veneau după o victorie clară la Darabani, acolo unde două dintre candidatele la promovare pierduseră puncte, iar atacul își dăduse drumul la goluri.
Până la urmă a fost victorie pentru gazde, obținută la limita timpului de joc. Meritată, dar muncită!

Cronica jocului
CSM Focșani 2007 a început în forță și în primul minut centrarea lui Pasăre l-a găsit în fața porții pe Săpunaru care a întârziat să pună piciorul la mingea de gol exact câtimea de secundă cu care a fost devansat de un apărăror al oaspeților care a îndepărtat pericolul. Avertizați de pericol, pășcănenii au avansat cu liniile spre careul Focșaniului și în minutul 10 au obținut o lovitură de colț urmată de o mare șansă de gol, anulată de intervenția lui Mihai care, excelent plasat, a respins de la o palmă de linia porții!
Fotbaliștii antrenați de Vasile Burgă și Adrian Toma au reacționat cu virulență și, în minutul 16, după un corner bătut excelent de Lupu, Săpunaru a reluat cu capul din mijlocul careului, dintre cinci adversari, și a deschis scorul: 1-0! A urmat o perioadă în care focșănenii au avut o posesie mai bună și au fost aproape de gol în minutul 32, când Manu a centrat ideal pentru Pasăre care din mijlocul careului, nemarcat, a reluat cu capul dar mingea s-a dus peste transversală. În minutul 34, Lupu a trimis din lovitură de colț, Zaharia a reluat la colțul scurt, excelentul Drăgan a respins de la rădăcina barei, Săpunaru a șutat, s-a creat un mic meleu, dar mingea a fost îndepărtată din zona periculoasă fără a trece de linia porții! Putea fi ușor 2-0, dar pășcănenii au avut noroc. Sau focșănenii au avut obișnuita lor neșansă la gol!
Partea a doua a jocului a început ca și prima, cu dominare focșăneană și în minutul 50, Mihai a șutat frumos din lovitură liberă de la 22 de metri, însă Drăgan a respins, iar în minutul 52, după o lovitură de colț, mingea a ajuns la Zaharia, care a reluat în portarul Pașcaniului, ieșit în față. Un minut mai târziu, mingea șutată cu efect de Manu a trecut de mâinile lui Drăgan, care plonjase, însă a lovit bara în interior și a revenit în teren! În minutul 61, Zaharia l-a văzut pe Drăgan ieșit din poartă, a lobat de la 18 metri, dar mingea a lovit transversala!
Ocaziile focșănenilor, neîncheiate cu goluri, s-au răzbunat și în minutul 62 Pătrașcu a șutat lung, în diagonală, mingea a trecut peste Apenciucesei, surprins, și a căzut în plasă: 1-1! Focșănenii au continuat presiunea la poarta Pașcaniului, Pasăre a scăpat spre gol, dar și-a închis unghiul și a fost blocat în minutul 75. Golul victoriei a venit, totuși, mai mult decât meritat, în minutele de prelungiri: un nou fault în fața careului oaspeților a adus lovitura liberă din care, de la 25 de metri, Mihai a transformat impecabil: 2-1! Au urmat meleul bucuriei gazdelor și fuierul de final al unui meci în care focșănenii au risipit, din nou, o mulțime de ocazii din care ar fi putut marca!
În etapa următoare, CSM Focșani va juca în deplasare, la Avântul Valea Mărului.                           

Rezultatele etapei
Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-0 (3-0); Metalosport Galați – Sporting Liești 0-11 (0-6) ; AFC Hărman – CSM Roman 1-2 (1-1); Suporter Club Oțelul Galați – KSE Târgu Secuiesc 1-1 (0-0); AFC Odorheiu Secuiesc – Avântul Valea Mărului 2-0 (2-0); CSM Focșani 2007 – CSM Pașcani 2-1 (1-0); Bucovina Rădăuți – Sănătatea Darabani 2-1 (1-0); Olimpic Cetate Râșnov a stat.   
Clasament: 1. Suporter Club Galați – 18 puncte; 2. Aerostar Bacău – 18 puncte; 3. Sporting Liești – 16 puncte; 4. AFC Hărman – 16 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 13 puncte; 6. AFC Csikszereda Miercurea Ciuc – 13 puncte; 7. Olimpic  Cetate Rîșnov – 12 puncte; 8. CSM Roman – 11 puncte; 9. Bucovina Rădăuți – 10 puncte; 10. AFC Odorheiu Secuiesc – 9 puncte; 11. KSE Tîrgu Secuiesc – 9 puncte; 12. Sănătatea Darabani – 5 puncte; 13. Avântul Valea Mărului – 4 puncte; 14 CSM Pașcani – 3 puncte; 15. Metalosport Galați – zero puncte.   

Etapa următoare:
CSM Pașcani – CSM Bucovina; CSM Roman – ACS Suporter Club Galați; ACS Sănătatea Darabani – Metalosport Galați; Avântul Valea Mărului – CSM Focșani 2007; KSE Tîrgu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc; Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman; Olimpic Cetate Rîșnov – Aerostar Bacău; Sporting Liești va sta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?