Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

VIDEO şi GALERIE FOTO: Bărbat de 35 de ani, tată a doi copii, ÎMPUȘCAT MORTAL într-un lan de porumb; polițiștii au făcut percheziții la deținători de arme


Un bărbat de 35 de ani, din Bizighești, comuna Garoafa, tatăl a doi copii, a murit sâmbătă seara, după ce a fost împușcat. Nenorocirea s-a petrecut în timp ce bărbatul căuta o vacă, într-un lan de porumb din apropierea satului. Victima nu era singură, ci cu un vecin, care imediat ce a auzit împușcăturile a dat fuga în sat și a anunțat familia victimei. Bărbatul mort a fost transportat acasă de fratele său, dar medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut să îl salveze, fiind constatat decesul. Ancheta a durat până târziu în noapte, iar ieri, procurorul de caz, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale și cei de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au întors la locul crimei pentru a căuta noi probe. Toți deținătorii de arme din zonă au fost verificați, iar dintr-un imobil din satul Doaga anchetatorii au ieșit cu trei arme. Procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu, ne-a spus, ieri, că se fac cercetări pentru omor, dar și că din verificările făcute, până la orele prânzului, nu a rezultat că în zonă s-a organizat o partidă legală de vânătoare. Localnicii spun că în zonă au loc frecvent partide ilegale de vânătoare.

    Incident șocant sâmbătă seara, pe un câmp din apropierea satului Bizighești, comuna Garoafa. Un bărbat de 35 de ani, tată a doi copii, a fost împușcat mortal, în timp ce-și căuta o vacă într-un lan de porumb. Una dintre vite s-a pierdut de cireadă, iar bărbatul, împreună cu un vecin, a plecat după ea, prin lanurile de porumb din zonă. În timp ce căutau vaca, s-a auzit un foc de armă, o alică nimerindu-l pe Ion C., de 35 de ani, și trântindu-l la pământ.
Imediat cum l-a văzut la pământ, vecinul victimei a fugit, de frică să nu pățească și el ceva, ducându-se în sat să anunțe familia bărbatului despre incident. Apoi, fratele bărbatului împușcat a mers în lanul de porumb pentru a-l ajuta pe acesta. L-a luat pe brațe și l-a adus în sat, până la poarta casei sale. Totodată a fost solicitată și ambulanța, dar cadrele medicale care au ajuns la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, fiind declarat decesul.
    Intrucât bărbatul a murit împușcat, la fața locului au ajuns mai mulți polițiști, de la Serviciile de Investigații Criminale și Arme, dar și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au efectuat cercetarea la fața locului. Ancheta a durat până după miezul nopții. „S-au dus după o vacă și s-a tras în ei. Băiatul celălalt, când a văzut că trage în ei, da nu știe cine, a fugit și a anunțat acasă. Și a zis «hai să-l căutăm pe Nelu, că a tras în noi». Pe mine m-a sunat cineva să mă întrebe ce e la noi și când am venit, vecinul era mort”, a spus o vecină a bărbatului mort.
    La rându-i, socrul victimei a spus că ginerele său a murit în urma unei partide ilegale de vânătoare. „S-a dus după o văcă și de la o vacă a tras în om. Era la vânătoare… Mortul e ginerele meu. La orice problemă, aici, în sat, vine lumea repede (anchetatori-n.r.), iar acum, când e o crimă, nu vine nimeni. A murit un om la 30 și ceva de ani și au rămas doi copii. Este o lizieră acolo unde s-a întâmplat. Ce să facă noaptea? Curăță arma, o pune în rastel, iar mortul e mort! L-a împușcat în piept cu alice. Au fost la vânătoare…”, a declarat Firel Dima. 

Arme ridicate, persoane luate la audieri

    Ancheta a continuat și ieri, zi în care polițiștii și procurorul de caz s-au întors la fața locului pentru a face și alte verificări. Oamenii legii au discutat cu un bărbat, care locuiește la blocurile de la Doaga și care este angajat ca paznic la o societate ce are teren agricol în zonă. Ulterior, acesta a fost luat la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    De la blocurile de la Doaga, politiștii și procurorul de caz au mers în satul Doaga, la un imobil în care funcționează sediul unei societăți comerciale, de unde au fost ridicate trei arme. De asemenea, un bărbat care locuiește în imobilul cu pricina a fost urcat în mașina poliției și adus la parchet pentru a fi audiat.
    Nu doar la imobilul din Doaga de la care s-au ridicat cele trei arme au ajuns ieri anchetatorii, ci și la alte imobile. Mașini ale poliției au poposit ieri la porțile mai multor locuințe, iar oamenii legii au mers în interiorul acestora pentru a face verificări la toți deținătorii de arme din zonă.

Nu a fost organizată nicio partidă de vânătoare

    Procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu, care a fost prezent la locul faptei sâmbătă seara, dar și ieri, ne-a spus că din verificările făcute, până ieri la orele prânzului, nu a rezultat ca în zonă să se fi organizat o partidă legală de vânătoare. De asemenea, nu se știa nici dăcă bărbatul a fost împușcat cu intenție, sau dacă a fost vorba de un accident. Sursele noastre ne-au spus că bărbatul de 35 de ani a fost împușcat cu o armă cu alice, în zona inimii, iar acestea i-ar fi perforat plămânii.
    În acest caz se fac cercetări pentru omor. „A fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea că în data de 30.09.2017, o persoană de sex masculin a decedat în urma unor leziuni provocate prin împușcare și se fac cercetări în cauză. Se iau în calcul toate ipotezele, nu excluden nici o variantă de lucru. La acest moment nu avem elemente astfel încât să putem spune că a fost omorât accidental sau cu intenție. Din verificările făcute de noi, nu rezultă că ar fi fost organizată vreo partidă de vânătoare în zonă. Acolo nu este un fond de vânătoare. Este un lan de porum, care aparține unei societăți comerciale. Avem un cerc de suspecți, dar la acest moment nu putem da mai multe detalii”, a declarat, ieri, la orele prânzului, procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu.
    „La data de 30 septembrie a.c., ora 20.30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 35 de ani, din comuna Garoafa, sat Bizighești, ar fi fost împușcat de o persoană necunoscută, în timp ce se afla pe câmp, într-un lan de porumb din apropierea satului. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor săvârșirii faptei”, au transmis și reprezentanții IPJ Vrancea.
    Persoanele audiate ieri au avut calitatea de martori, toate plecând la casele lor după ce au discutat cu anchetatorii. Aseară, în jurul orei 19.30, nu fusese reținută nici o persoană în acest caz. În zilele următoare vor fi audiate și alte persoane, urmând ca anchetatorii să pună cap la cap toate declarațiile și probele adunate și să elucideze misterul morții bărbatului de 35 de ani. „Au fost audiați mai mulți martori, iar în cauză se fac în continuare cercetări”, ne-a spus aseară procurorul Pîrcălăbescu.

În zonă ar avea loc frecvent partide de vânătoare

    Oamenii locului ne-au spus, ieri, că în zonă se aud frecvent focuri de armă, cel mai probabil trase de braconieri, dar nu au spus nimic până acum pentru că nu i-a interesat atâta timp cât nu s-a întâmplat nimic care să-i afecteze. Acum, unul de-al lor a fost omorât. „Eu știu ca s-a dus să caute o vacă și acolo a dat peste vânători, care erau la vânat de căprioare, porci mistreți, numai că l-au împușcat pe ginerele meu. L-a dus acasă și de acolo la morgă. Mai era un băiat cu el și celălalt l-a sunat pe fratele lui. Acesta a venit și l-a dus acasă. Acuma să vedem cum se poate descoperi. Ni s-a spus că nu e treaba noastră, că fac ei cazul (anchetatorii-n.r.)… nu avea dușmani. Cred că întâmplător (a fost împușcat-n.r.). Ei vânează mereu, în fiecare seară e braconaj”, a precizat, ieri, socrul victimei.
    Mama bărbatului mort spune că a aflat abia ieri dimineață că băiatul ei a pățit ceva. „Eu azi dimineață am aflat (ieri-dimineață). Fata mi-a spus că e la București. Eu nu știu ce s-a întâmplat! Fata mi-a zis că Neluțu a pățit ceva”, a afirmat aceasta.
    Un vecin al victimei, care ne-a însoțit în lanul cu porumb unde s-a produs nenorocirea, ne-a spus că în zonă sunt mulți porci mistreți și că, în opinia sa, a fost vorba de o vânătoare ilegală. „Aici e braconaj, nu e deschis la vânătoare. Vin porcii turme pe aici. Se și vede că sunt numai urme de porci. Vaca pe care o căuta era a lui. A plecat din cireadă și a venit după ea. Vecinul cu care a fost e la anchetă. Vecinul a fugit după ce a tras, ca să scape de moarte. De două ori a tras, că așa a auzit vecinul. Cine știe dacă a murit din prima! A tras de la distanță, 35-40 de metri. După ce a tras, Vasilică a fugit și a anunțat neamurile. A spus că Nelu nu se mai scoală de acolo”, a precizat bărbatul.
Oamenii din zonă, inclusiv rude ale bărbatului decedat, au făcut și alte acuzații, mai grave, cu privire la persoane importante care ar merge la vânătoare în zonă, dar acestea nu pot fi probate, motiv pentru care rămân doar la nivel de zvonuri.

Percheziții, seara târziu

Anchetatorii au revenit, aseară, la Bizighești, pentru a continua cercetările. Potrivit martorilor, pe o străduță din apropierea drumului european E85 au fost văzute mai multe mașini de poliție, inclusiv de la Criminalistică. La un moment dat, un polițist a fost văzut ieșind dintr-un imobil ținând în mână un sac, în care, cel mai probabil, avea probe care să ajute la elucidarea cazului.
Surse oficiale ne-au confirmat informația că în zonă au avut loc, aseară, verificări. Aceleași surse ne-au precizat că percheziții au fost făcute la deținători de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?