Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Coreea de Nord a atacat cu obuze o insulă sud-coreeană


Mai multe obuze lansate de Coreea de Nord au atins marți o insulă sud-coreeană, provocând pagube la locuințe și moartea unor persoane, a anunțat postul de televiziune sud-coreean YTN. Armata sud-coreeană a ripostat la tirurile de obuze nord-coreene, potrivit Ministerului Apărării de la Seul. Ministerul Apărării a adăugat că armata sud-coreeană a fost plasată în stare de alertă maximă, iar avioane de luptă vor survola zona.
Doi militari sud-coreeni au fost uciși, iar alți 15 au fost răniți de tirurile cu obuze nord-coreene, a anunțat Statul Major.
Aceste tiruri intervin în timp ce emisarul american pentru Coreea de Nord, Stephen Bosworth, a plecat de la Tokyo spre Beijing. El urmează să se întâlnească marți cu oficiali chinezi, pentru a discuta despre dosarul nord-coreean, la câteva zile după dezvăluirea existenței unei uzine de îmbogățire a uraniului în această țară.

Coreea de Sud promite represalii în caz de noi provocări

Seulul a promis „represalii” în cazul unor noi provocări din partea Phenianului, după bombardarea insulei, a afirmat președinția sud-coreeană.
„Armata noastră va riposta ferm la orice nouă provocare”, a declarat președinția sud-coreeană, într-un comunicat.
„Bombardarea (insulei) Yeonpyeong de către Coreea de Nord este o provocare militară clară. În plus, acest bombardament vizând obiective civile este impardonabil”, a adăugat președinția, cerând autorităților nord-coreene să „își asume responsabilitățile”.
Aceste confruntări, care sunt printre cele mai grave de la războiul din Coreea (1950-1953), au alimentat tensiunile din peninsulă, după dezvăluirea unui program nord-coreean de îmbogățire a uraniului.
Aproximativ 50 de obuze, potrivit postului de televiziune YTN, au căzut în insula Yeonpyeong, situată în Marea Galbenă, într-o zonă disputată de cele două Corei, care a fost teatrul mai multor incidente în trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?