Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : Eroii de ieri și de azi, omagiați de militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată


Militarii din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” au sărbătorit, vineri, Ziua Veteranilor. Ei au desfășurat mai multe activități de omagiere și cinstire a eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații.
De asemenea, comandantul brigăzii s-a întâlnit cu militarii veterani. „Cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor participanți la misiuni în teatrele de operații – 11 noiembrie 2016, Brigada 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor» a desfășurat activități de omagiere și cinstire a memoriei eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și de rememorare a exprimării profesionale de excepție a militarilor participanți în misiuni externe. Cu acest prilej, la nivelul comandamentului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor» a avut loc o întâlnire simbolică a veteranilor de ieri și a celor de azi. În cadrul acestei întâlniri, domnul plt.adj.pr. (ret.) Verbiță Alexandru și domnul plt.adj. (ret.) Ion Nedelcu au încântat asistența cu poezii patriotice și povestiri ale faptelor de arme din cel de-al II-lea Război Mondial, în timp ce plt.maj. Buturugă Constantin, subofițer veteran rănit în timpul executării unei misiuni externe în teatrul de operații Afganistan, a prezentat fragmente din vasta sa experiență profesională. În același cadru festiv cu prilejul zilei veteranilor, cap.cls. a-III-a Ciubotaru Ionuț-Bogdan a fost avansat la excepțional în gradul de cap.cls. a-II-a”, se arată într-un mesaj al brigăzii, postat pe pagina de facebook.
De asemenea, militarii au fost la mormântul militarului Narcis Șonei, căzut la datorie în 2005, în Afganistan. „Sub egida aceluiași eveniment, reprezentanți ai comenzii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată «Unirea Principatelor» și ai autorităților publice locale din localitatea Tecuci au participat la un ceremonial militar și religios desfășurat la mormântul slt.pm. Åžonei Narcis căzut la datorie în data de 24.04.2005 pe timpul executării unei misiuni de patrulare în teatrul de operații din Afganistan”, se arată în aceeași postare.
„Emoțiile noastre le păstrează vie amintire și le reliefează valoarea de simbol. Dumnezeu să-i odihnească în pace”, a transmis locțiitorul comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, colonelul Ciprian Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?