Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Procurorul Mocanu, delegat să conducă Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud


Procurorul Rareș Mocanu va conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, cu delegație. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, Florin Èšîrlea, ne-a confirmat informația și ne-a spus că se așteaptă ordinul de numire de la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cel mai probabil, ordinul a ajuns vineri după-amiază la parchet. „Domnul procuror Rareș Mocanu a fost delegat prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud. Noi am făcut propunerea și așteptăm ordinul de numire de la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Este foarte posibil ca ordinul de numire să ajungă astăzi (vineri-n.r)”, ne-a precizat prim-procurorul Florin Èšîrlea.
    Procurorul Rareș Mocanu și-a desfășurat activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, iar în vara anului trecut a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați. De acolo a obținut transferul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, de unde pleacă la Adjud. Funcția a rămas vacantă după pensionarea procurorului Sorin Sava, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, delegat prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud. Joi, președintele României a semnat decretul pentru eliberarea din funcție, prin pensionare, a procurorului Sava. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 28 septembrie a.c., următoarele decrete: (…) Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, în prezent delegat în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, a domnului Sorin Sava — pensionare, la data de 1 octombrie 2017”, se arată într-o informare a administrației prezidențiale.

Èšîrlea și Peicu rămân la parchetul județean după expirarea mandatelor

    Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a soluționat și cererile procurorilor Florin Èšîrlea și Daniela Peicu, prim-procuror, respectiv prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, care au solicitatea continuarea activității la aceeași unitate de parchet și după expirarea mandatelor.
    „Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât
continuarea activității la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea (unitate  de  parchet de la care provine) a domnului procuror Å¢îrlea Florin Cristinel, după încetarea mandatului în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, începând cu data de 01.01.2018″; „Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activității la Parchetul  de pe lângă Tribunalul Vrancea (unitate de parchet de la care provine) a doamnei procuror Peicu Daniela, după încetarea mandatului în funcția de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, începând cu data de 01.01.2018”
, se precizează în același document.
    Nu este exclus ca cei doi să rămână în continuare în cele două funcții de conducere, sau cel puțin prim-procurorul Florin Èšârlea, care și-a exprimat intenția de a mai candida pentru un mandat.
    Posturile de prim-procuror și prim-procuror adjunct de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au fost scoase deja la concurs de Institutul Național al Magistraturii, iar procurorii interesați își pot depune candidaturile până la data de 13 octombrie. Au fost scoase la concurs și funcțiile de prim-procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Panciu și Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?