Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Deputatul Alin Trăşculescu a fost eliberat, complicele lui a fost arestat


   Deputatul PDL Alin Trășculescu, care fu-sese reținut de procurorii anticorupție, fiind cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineață din arestul Poliției Capitalei. Procurorii anticorupție i-au dat interdicție de a părăsi țara pentru 30 de zile.
   Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trășculescu, în dosarul în care sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție. Calotă s-a prezentat, ieri, la arestul Poliției Capitalei, după ce instanța supremă a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă.
   Marian Valeriu Calotă, asociat și administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost reținut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trășculescu. Pentru ca procurorii DNA să poată face o propunere de arestare preventivă este nevoie de ridicarea imunității parlamentare a deputatului PDL. Ieri, plenul Camerei Deputaților a luat act de informarea transmisă de ministrul Justiției, Mona Pivniceru, în cazul deputatului Alin Trășculescu.

Percheziționat între orele 21.08 și 22.25

   În documentul semnat de Mona Pivniceru se arată că informează Camera Deputaților în legătură cu faptul că „în cadrul anchetei derulate în dosarul 336/p/2012 al Parchetului de pe lângă ICCJ, DNA – Secția de combatere a corupției, privind o infracțiune flagrantă de trafic de influență, prev. de art. 251 alin (1) din Codul penal rap, la art 6 din legea nr. 78/2000, comisă de către deputatul Trășculescu Alin Silviu din cadrul Camerei Deputaților – Parlamentul României, procurorii au procedat la percheziționarea domnului deputat (corporală și a autoturismului) în data de 10.11.2012 între orele 21,08 și 22,25, iar ulterior, la reținerea acestuia pentru 24 de ore, în data de 11.11.2012 începând cu ora 05.40”.
   Potrivit informării, din actele comunicate de procurori rezultă, între altele, că „în dosarul respectiv prin rezoluția din 09.11.2012 ora 08:00, s-a dispus începerea urmăririi penale față de deputatul Trășculescu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare de bani. De asemenea, a fost începută urmărirea penală și față de Calotă Marian Valeriu pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, precum și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Denunțătorul – Mircea Alexandru Vintilescu

   Pentru formularea acestor învinuiri, în privința lui Trășculescu s-a reținut că „în perioada noiembrie 2010 -noiembrie 2012, în calitate de deputat și președinte al organizației județene PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunțător Vintilescu Mircea Alexandru, cu complicitatea lui Calotă Marian Valeriu, inițial suma de 50.000 euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 euro, din care ar fi primit în patru tranșe suma totală la 364.000 lei”, se mai arată în informarea ministrului Justiției.
Pentru obținerea acestor foloase, Trășculescu ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul PNDI și asupra funcționarilor MDRT. „În temeiul Art. 72 alin. 3 din Constituția României, vă rugăm să dispuneți în consecință”, se arată în finalul informării.

Documentul integral poate fi citit AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?