Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Pădurar trimis în judecată, într-un dosar disjuns din cel al fostului șef de post de la Cîmpuri


Pădurarul Silviu M., din cadrul Ocolului Silvic Soveja, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Bărbatul din Cîmpuri va fi judecat într-un dosar disjuns din cel al polițistului Gabriel A., care a fost șef de post la Cîmpuri și care acum este judecat la Tribunalul Vrancea într-un dosar de luare de mită.
    Conform rechizitoriului, la data de 9 februarie 2016, pădurarul ar fi emis în fals un aviz de însoțire secundar prin care atesta în mod nereal că la aceeași dată, o persoană din Soveja a livrat alteia cantitatea de 2 mc lemn de foc. Lemnul a fost transportat apoi cu o mașină la o destinație stabilită, deși nu avea proveniență legală. La audieri, se arată în rechizitoriu, pădurarul, care nu are antecedente penale, nu a recunoscut comiterea faptei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Panciu.
    Acest dosar, în care va fi judecat pădurarul, a fost disjuns din cel al polițistului Gabriel A., fost șef de post la Cîmpuri. Polițistul, fratele său, om al legii și el, tatăl lor, dar și alte persoane au fost trimise în judecată la începutul acestui an. Într-un comunicat al DGAS se arăta, la momentul trimiterii în judecată, că „în perioada ianuarie – august 2016, A.G., în calitate de șef de post, a primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul lui A.G., tatăl său, diferite cantități de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparținând ocolului silvic unde B.M. avea calitatea de pădurar și îndeplinea atribuții de pază a fondului forestier anterior menționat, pentru a nu dispune măsuri de constatare și sancționare a delictelor silvice săvârșite. La data de 13.07.2016, luând cunoștință de faptul că B.M. a condus fără a poseda permis de conducere o motocicletă cu număr fals de înregistrare și a provocat un accident de circulație a cărui victimă a fost el însuși și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, A.G. nu a dispus măsuri potrivit atribuțiilor de serviciu, în vederea constatării accidentului rutier și a infracțiunilor săvârșite și l-a ajutat pe făptuitor și pe soția acestuia, B.A.M., să ascundă urmele infracțiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului. De asemenea, B.A.M., în perioada ianuarie – august 2016, l-a ajutat pe soțul său, B.M., să remită în mod repetat agentului de poliție A.G. diferite cantități de material lemnos, pentru ca acesta să nu întocmească acte de constatare a delictelor silvice săvârșite de către soțul său, dar și de către alte persoane”.
     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?