Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Trei note de 10 la examenul de suplinire în învățământ; doi candidați s-au retras când au văzut subiectele


190 de candidați au susținut, ieri, examenul de suplinire în învățământ, pentru a putea ocupa unul dintre posturile care au mai rămas libere în sistem. Lucrările au fost corectate tot ieri, iar cei care vor să suplinească din postura de necalificat au mai susținut și o probă orală, sau așa numitul interviu. Trei educatoare, din categoria calificați, au obținut nota 10, dar sunt și mai multe note de 1. La necalificați, sunt care au luat 10 la interviu, dar la scris au scos 5.30. Și aici sunt note de 2 și 3.
Chiar dacă vor obține note bune, candidații vor putea alege dintr-un număr limitat de posturi. Primii care vor alege unde vor preda din toamnă sunt cei care au obținut note peste 7 la examenul de ieri și peste 5 la examenul de titularizare din iulie. Repartizarea pe post se va face vineri, în ședință publică, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.
La acest examen s-au înscris 204 candidați, pentru 18 discipline. Cei mai mulți dintre aceștia, 150, au candidat pentru discipline la care sunt calificați, iar 54 pentru discipline la care nu sunt calificați. 14 nu s-au mai prezentat la examen, iae 2 s-au retras din concurs după ce au văzut subiectele și potrivit legislației nu vor avea tezele notate. Cei nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații astăzi, 7 septembrie, între orele 9:00 și 12:00.
Concursul pentru suplinire și testarea candidaților necalificați a avut loc în vederea ocupării tuturor posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate după ce au fost repartizați pe posturi și catedre candidații care au promovat examenul de titularizare din vară. Vineri, 8 septembrie, vor fi ocupate și ultimele locuri disponibile din sistem, astfel încât, luni, 11 septembrie, pentru toate materiile să fie asigurate cadre didactice.
Rezultatele înainte de contestații AICI.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?