Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Șofer trimis în judecată deoarece a încercat să mituiască un polițist


Un bărbat de 46 de ani, din județul Bacău, va fi judecat la Tribunalul Vrancea într-un dosar de dare de mită. În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea se arată că bărbatul va da socoteală și pentru infracțiunea de conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.
Conform rechizitoriului, în ianuarie, băcăuanul a fost oprit în trafic pe DN 2 E85, deoarece conducea cu viteză peste limita legală. În momentul în care a fost oprit, polițiștii au constatat că bărbatul era băut, motiv pentru care l-au testat cu aparatul alcooltest și l-au dus apoi la spital pentru probe de sânge. În aceeași zi, după  audieri, bărbatul a încercat să scape basma curată, motiv pentru care a încercat să-i dea unui ofițer de poliție de la Serviciul Rutier suma de 400 lei. Omul legii nu a făcut așa cum și-ar fi dorit șoferul și a anunțat Serviciul Județean Anticorupție, ofițerii de aici organizând apoi un flagrant. La audieri, bărbatul din Bacău nu a negat comiterea faptei de date de mită și a avut și o explicație pentru gestul său. A spus că spera să nu rămână fără permis, el lucrând ca șofer.
    La momentul organizării fragrantului, pe site-ul DGA a fost postat un comunicat cu privire la acest caz. În acesta se preciza că „ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant, la data de 21.01.2017, pe L.I. după ce a remis suma de 400 lei unui inspector de poliție din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea, pentru ca acesta să nu-i întocmească actele de constatare a infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. În fapt, în aceeași zi, polițistul a sesizat D.G.A. – S.J.A. Vrancea cu privire la faptul că, în timp ce se afla în sediul unității de poliție unde fusese condus pentru cercetări, L.I. i-a oferit denunțătorului o sumă de bani pentru a nu i se întocmi acte de constatare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. L.I. fusese depistat conducând un autoturism cu viteză peste limita legală, iar în urma testării alcotest s-a constatat că acesta avea o concentrație de 0,51 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Polițistul a refuzat propunerea conducătorului auto și a sesizat fapta la S.J.A. Vrancea. Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, L.I. fiind prins în flagrant în momentul în care, după finalizarea audierii în cauză, i-a remis polițistului suma de 400 lei, în scopul menționat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?