Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Reorganizarea și funcționarea Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia“ Focșani, blocate de consilierii locali liberali


Proiectul de hotărâre privind reorganizarea și funcționarea Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” Focșani a fost respins ieri, în plenul ședinței extraordinare a Consiliului Local, deoarece aleșii din partea PNL nu l-au votat. Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, le-a explicat liberalilor că la mijloc este vorba de o reorganizare pentru eficientizarea activităților cultural artistice și nimeni nu își va pierde locul de muncă. Cu toate acestea, liberalii au fost contra proiectului. „Vă zbateți să mențineți în funcție un director incompetent”, le-a transmis primarul Misăilă consilierilor PNL.  
 
Proiectul privind reorganizarea și funcționarea Teatrului Municipal Focșani nu a trecut, ieri, în plenul ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani, deoarece consilierii PNL nu au votat această inițiativă. Deși primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, le-a explicat liberalilor că la mijloc este vorba de o reorganizare pentru eficientizarea activităților cultural artistice, că nimeni nu își va pierde locul de muncă și că va avea loc fuziunea Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” cu Teatrul municipal „Maior Gh. Pastia”, ei au votat împotriva acestui proiect. „Proiectul specifică foarte clar că este vorba doar de o fuziune prin absorbție, activitatea Ateneului va fi preluată de către Teatrul Municipal Focșani. Singurul post care se desființează este cel de director al Ateneului. În cadrul Ateneului au loc evenimente care nu sunt promovate și la care nu vin oameni. Nu am vrut niciodată ca din cultură să se obțină venit, dar trebuie ca tot ceea ce se întâmplă la Ateneu să fie ancorat în realitate și să fie adresat tinerilor. Vă zbateți să mențineți în funcție un director incompetent”, le-a spus primarul Cristi Misăilă consilierilor PNL.
Mai mult, aceștia au demarat o campanie aprigă de dezinformare în legătură cu acest subiect pe rețelele de socializare, coordonați fiind chiar de președintele PNL Vrancea. Chiar înainte de începerea ședinței de Consiliu Local, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a remis presei un comunicat în care arată că Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” nu se desființează și că la mijloc este vorba doar de o reorganizare care vizează „o mai bună coordonare a instituțiilor de cultură din orașul nostru”.
Edilul șef al municipiului Focșani a precizat că niciunul dintre angajații Ateneului nu își pierde locul de muncă, singura modificare în schema de personal fiind dată de faptul că atât Teatrul cât și Ateneul vor fi conduse de un singur director. „În primul și în primul rând, Ateneul Popular Maior Gh. Pastia nu se desființează! De altfel, nu a fost vorba de desființare, ci doar de o reorganizare în contextul în care urmărim să avem o cât mai bună coordonare a instituțiilor de cultură din orașul nostru. Mai mult decât atât, niciunul dintre angajații Ateneului nu își pierde locul de muncă. Practic, singura modificare în schema de personal e dată de faptul că atât Teatrul cât și Ateneul vor fi conduse de un singur director. În aceste condiții, titluri precum cele de genul «Primarul Misăilă vrea cu orice preț desființarea Ateneului» nu sunt decât minciuni gogonate și încercări jalnice de manipulare a opiniei publice”, susține primarul Misăilă.

Management defectuos la Ateneul Popular 

Edilul șef al municipiului Focșani arătat că managementul defectuos de la Ateneul Popular s-a văzut cel mai bine prin faptul că niciuna dintre activitățile cultural-artistice desfășurate la această instituție nu s-a bucurat de succes și asta în ciuda finanțărilor mai mult decât generoase pe care administrația locală le-a făcut an de an. „Trebuie spus că această reorganizare respectă și dorința statuată prin testament de către Maiorul Gheorghe Pastia, dându-ne totodată ocazia să venim în întâmpinarea nevoilor culturale ale publicului focșănean. Ceea ce, din păcate, nu s-a mai întâmplat în ultimii ani, slaba prezență a spectatorilor fiind cea mai bună dovadă în acest sens. Managementul defectuos s-a văzut cel mai bine prin faptul că niciuna dintre activitățile cultural-artistice desfășurate la Ateneu nu s-a bucurat de succes și asta în ciuda finanțărilor mai mult decât generoase pe care Primăria Municipiului Focșani le-a făcut an de an. În condițiile în care ne dorim ca nevoia de noutate și diversitate, inovarea și excelența să fie valorile de bază ale Ateneului, singura variantă pentru ca toate acestea să devină cu adevărat realitate este reorganizarea, prin care se au în vedere noi elemene de creativitate, printr-o amplă promovare a unui repertoriu variat al Orchestrei de Cameră. Tocmai de aceea, suntem convinși că în noua formulă de organizare, repertoriile Orchestrei de Cameră Unirea și ale Corului de Cameră Pastorala vor cuprinde compoziții muzicale variate, în sensul satisfacerii cât mai multor categorii de vârstă”, mai spune primarul Cristi Misăilă.
 Edilul a adăugat că Primăria Municipiului Focșani va continua să sprijine și pe viitor mișcarea culturală focșăneană, precizând că „dezvoltarea spirituală a unei comunități nu poate fi nicicând completă fără excelență în cultură”.

20 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?