Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO : Ziua comunei Dumitrești a fost sărbătorită de aproximativ două mii de oameni alături de FUEGO


Aproximativ 2000 de oameni au participat duminică, la Sărbătoarea Comunei Dumitrești, ce a avut loc la Baza Sportivă din localitate. Organizatorii evenimentului au fost Primăria Dumitrești și Consiliul Județean Vrancea, iar locația aleasă de autoritățile locale a fost una pe măsură, ținând cont de faptul că scena special construită este amplasată în așa fel încât să ofere o vizibilitate foarte mare. Pe scenă au evoluat ansamblurile folclorice și soliști din comunele de pe Valea Râmnicului: Dumitrești, Jitia și Vintileasca, apoi au urmat artiștii de la Ansamblul „Èšara Vrancei”. Chiar dacă ploaia a încercat să îi sperie pe cei dornici de petrecere, nu a reușit, după câteva minute de ploaie, spectatorii au revenit pe terenul de fotbal și s-au bucurat împreună de spectacol. Au participat vicepreședinte Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, primarul Petrică Dogaru, viceprimarul Marius Bodoc, consilierii locali, dar și primarii din Bordești, Gheorghe Tătaru, Jitia, Ion Păun, Vintileasca Georgel Spătaru. „La mulți ani Dumitrești!, la mulți ani dumitreșteni. De ziua comunei vreau să vă transmit tuturor un salut celor care sunt aici, celor care din diverse motive nu ați putut veni. Am o mențiune specială și de suflet pentru fiii comunei Dumitrești., mulți nu sunt aici, alții au ajuns de la sute de kilometri sau mii de kilometri depărtare să fim împreună de ziua localității. Promit că nu târziu, imediat după ce vom realiza reabilitarea la căminul cultural conform proiectului care este aprobat, vom realiza și o întâlnire cu fiii satului, cu fiii comunei noastre. La acest moment de sărbătoare vreau să trec în revistă câteva din proiectele pe care le vom realiza în perioada următoare. Vom asfalta în următorii doi ani încă 5,5 kilometri de drumuri comunale, vom realiza un proiect de alimentare cu apă și canalizare pentru satele Giurcari și Roșcari, vom începe în septembrie probabil lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a căminului cultural. Și poate cel mai important proiect al comunei noastre în ultimii 20 de ani și anume asfaltarea drumului județean de la Dumitrești la Tinoasa și de acolo mai departe. Garanția că vom realiza aceste proiecte pe care vi le-am enumerat este aici pe scenă, aici lângă noi este domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, domnul Dănuț Cristian, pe care îl invit să vă transmită un cuvânt din partea conducerii județului, din partea domnului președinte Marian Oprișan. Vreau să fac o precizare și anume felicitările pentru echipa de dansuri, pentru talentele de la Dumitrești, vreau să le transmit direct doamnei Monica Calițeanu, directorul căminului cultural”, a spus Petrică Dogaru, primarul comunei Dumitrești.


 
    La rândul său, vicepreședinte Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian a ținut să precizeze încă o dată că drumul județean ce pleacă de la Dumitrești la Gura Caliței și Dumbrăveni va deveni o realitate așa cum multe din proiectele Consiliului Județean au devenit realitate. „Bine v-am găsit! Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră. Domnule primar vă mulțumesc pentru invitație, am știut tot timpul că la Dumitrești aveți un primar destoinic. Permiteți-mi să vă transmit salutul președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, multă sănătate, încredere în dumneavoastră întâi, iar apoi în domnul primar, iar cu toții vom reuși ca pe Valea Râmnicului să avem o viață mai bună, să mergem mai departe. Proiectele pe care le are dumnealui le avem cu toții, să avem o viață mai bună. Vreau să vă spun și eu că drumul județean 205 P, modernizarea acestuia va deveni o certitudine. De la Dumitrești la Tinoasa la Gura Caliței până la Dumbrăveni va fi modernizat și îl vom face pentru cetățenii județului nostru care trăiesc aici. Sunt bucuros să văd copii, tineri care duc mai departe tradiția poporului român, a muzicii populare. Vă felicit domnule primar pentru acești tineri pe care îi aveți, pe care în păstoriți, dar și pe cei de pe toată Valea Râmnicului. Știu că sunteți un exemplu pentru noi cei de la oraș, ne-am dori și noi să avem o astfel de tradiție, poate mai împrumutăm de la dumneavoastră. La mulți ani!”, a spus Dănuț Cristian, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.
    Și primarul din Vintileasca a ținut să îl felicite pe colegul său de la Dumitrești pentru că duce tradiția mai departe. „Ne păstrăm tradițiile alături de comuna Dumitrești. De fiecare dată cei de la Dumitrești au fost prezenți la noi cu ansamblurile folclorice și noi am venit tot timpul aici. Le doresc succes în tot ceea ce fac, le doresc multă sănătate la toți locuitorii și primarului și distracție frumoasă la toți”, a spus Georgel Spătaru, primarul din Vintileasca.  

Evoluție de zile mari și ropote de aplauze pentru Fuego  

    Cât privește evoluția artiștilor care fac cinste comunei Dumitrești, primarul a ținut să îi evidențieze pe fiecare în parte, deoarece fac cinste localității: Alina David, Stelică Petrișor Stănilă, Camelia Lăzăroiu și Violeta Anghelescu. După evoluția artiștilor locali, a avut loc un concurs de dans al tinerelor talente din Dumitrești, după care la ora 19.00 a urcat pe scenă invitatul special al acestei manifestări, respectiv îndrăgitul Fuego. Artistul care a revenit după 10 ani la Dumitrești a fost așteptat cu mult drag de copii, tineri și bătrâni. A primit ropote de aplauze, iar copiii au dansat  alături de Fuego până spre lăsarea întunericului. „Zona este foarte frumoasă, cu oameni foarte primitori. Eu cânt peste tot în țară, dar după ce treci Buzăul în sus spre Moldova și Bucovina oamenii mă cheamă și sunt extrem de fericit că pot în aceste momente când toți au probleme să mai uite de griji și necazuri. Am venit cu mare bucurie și voi reveni cu drag pentru că am văzut că au venit aici în jur de 2000 de oameni care s-au simțit bine, au dansat, au cântat. De fiecare dată voi veni aici deoarece am mulți prieteni în Vrancea și contează acest lucru. Doamna Lili Stoica de la Panciu îmi face costumele și decorurile pentru spectacolele mele, este un om cu totul și cu totul special și atunci vin mai des pentru că totul necesită probe și trebuie să vin. Am cântat la foarte multe instituții de cultură de la voi, în special la Teatru, la Ateneu, la Ansamblul Èšara Vrancei și aveți niște săli de spectacol extraordinare cu oameni frumoși și public de spectacol. Vă felicit și vă doresc tuturor în această perioadă o vară mai răcoroasă, să fiți fericiți și sănătoși. În special cititorilor Monitorului de Vrancea le doresc să fie fericiți, iar voi cei care scrieți, să scrieți știri la fel de corecte ca până acum, să fiți serioși, profesioniști așa cum vă știu de ani de zile, pentru că am apărut de foarte multe ori în ziarul vostru și vă felicit pe toți pe întreaga echipă de la fotografi la reporteri, la jurnaliști”, a spus Fuego.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?