Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO : Ciclism – Focșăneanul Alex Paris, la căzătura ce-l poate ține departe de titlu în Cupa României!


Cupa României la Ciclism Șosea pentru copii și-a consumat penultima etapă sâmbătă, 22 iulie, la Cristian, în județul Brașov. Concurenții au pedalat pe un traseu perfect plat, de 2 km. pe care l-au parcurs până au acoperit distanța stabilită pentru categoria de vârstă la care au fost înscriși. Focșăneanul Alex Paris, la 14 ani, legitimate la Olimpia București, a alergat 24 km, la startul cărora avea cel mai mare număr de puncte acumulate în etapele anterioare. O victorie de etapă i-ar fi adus încă zece puncte, aproape suficiente pentru a se impune cu anticipație în ediția din acest an a Cupei României. A pornit puternic în cursă, pe care o conducea, însă a fost lovit cu cotul de un concurent, s-a dezechilibrat, a căzut, s-a rănit, așa cum se poate vedea și din fotografiile ce însoțesc textul, s-a ridicat și a revenit în disputa pentru o poziție de podium. Durerile l-au ținut, totuși, departe de favoriți și a încheiat pe locul al optulea! Pentru ultima etapă, din octombrie, îi rămâne, totuși, șansa de a se bate dacă nu pentru primul loc, atunci pentru podiumul Cupei Românei unde acum se află pe locul al doilea, cu șase puncte sub primul clasat după etapa de la Cristian, de sâmbăta trecută!
Și în ciclism, după cum se poate observa, scopul scuză mijloacele, adevăr cu care sportivii sunt nevoiți să se obișnuiască de mici!             
A doua zi, duminică, Alex a revenit cu chef de pedalat și a plecat pe Transfăgărășan pe care l-a parcurs în7 ore împreună cu tatăl lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?