Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Doi tineri de 19, respectiv 18 ani, trimiși în judecată pentru tâlhărie; cauza a fost disjunsă față de fata de 14 ani care a plănuit atacul


Autorii tâlhăriei de pe strada Vîlcele, din Focșani, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, în stare de arest preventiv. R. C., de 19 ani, și P. V., care încă nu a împlinit 18 ani, ambii din comuna Gugești, vor fi judecați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Față de o copilă de 14 ani cauza a fost disjunsă, în cazul ei cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la tâlhărie calificată și complicitate la furt.
    Fapta a fost comisă în noaptea de 19/20 iunie a.c., iar victima este un bătrân din Focșani. Conform rechizitoriului, totul a fost pus la cale de ziua. Copila și mama sa locuiesc în casa victimei, femeia având grijă de soția persoanei vătămate, care are probleme de sănătate. În data de 19 iunie, cei doi soți au primit pensiile. În total 2.700 lei. Fata, care știa de bani, a plănuit totul cu băieții, care sunt veri, unul dintre ei fiind prietenul minorei. Inițial s-au gândit să-i fure banii bătrânului prin folosirea unor acte de violență în cursul zilei, după care s-au răzgândit și au amânat „atacul” pentru noaptea. Fata le-a spus că va lăsa ușa deschisă, iar când bătrânii vor adormi, le va da mesaj, lucru care s-a și întâmplat.
    Seara, proprietarii au mers la culcare, bărbatul punând vesta în care avea banii din pensie sub pernă. După ce au adormit, fata i-a anunțat pe tineri, iar aceștia au dat buzna peste bătrâni în casă. Era ora 2.30 când bătrânul a auzit zgomote și s-a trezit, văzând în încăperea în care dormea siluetele a doi bărbați. Unul dintre ei i-a pus mâna la gură pentru a nu țipa și l-a imobilizat, în timp ce al doilea a început să caute banii, pe care nu i-a găsit. În momentul în care bătrânul a reușit să strige „hoții”, unul dintre tineri a luat un telefon de pe masă, apoi amândoi s-au făcut nevăzuți.
    Între timp s-a trezit toată lumea care era în casă, inclusiv copila. Agitația a fost simțită și de un vecin al bătrânului, care a venit să vadă ce s-a întâmplat. În timp ce victima îi povestea pățania vecinului, minora de 14 ani a luat banii din vestă și a fugit și ea. S-a întâlnit cu tinerii în zona Gării din Focșani și au plecat cu toții la Gugești, de unde au și fost aduși de polițiști la audieri. Ei au recunoscut faptele, iar tinerii au fost reținuți și apoi arestați preventiv. La momentul respectiv, oamenii legii au găsit asupra lor banii furați din casa focșăneanului, dar și telefonul mobil, bunuri ce au fost înapoiate persoanei vătămate.
    Pe data de 17 iulie, magistrații de la Judecătoria Focșani au menținut măsura arestului preventiv în cazul celor doi tineri, chiar dacă ei au cerut ca aceasta să fie înlocuită cu controlul judiciar ori arestul la domiciliu. „(…) respinge ca neîntemeiate cererile formulate de inculpații C (…) R (…)  și V (…) P (…) privind înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu o altă măsură preventivă. (…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaților C (…) R (…) și V (…) P(…). (…) menține măsura arestării preventive a inculpaților dispusă prin Încheierea din data de 21.06.2017, pronunțată de Judecătoria Focșani în dosarul nr. 9215/231/2017, începând cu data de 17.07.2017 și până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. (…) împotriva prezenței încheieri se poate formula contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în Cameră de Consiliu, azi, 17 iulie 2017”, a hotărât instanța.
    Nemulțumit de soluție, unul dintre inculpați a făcut contestație. Aceasta se va judeca la Tribunalul Vrancea în perioada imediat următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?