Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Unul dintre contrabandiștii de țigări, arestat preventiv


Unul dintre tinerii din Suceava, pe care polițiștii vrânceni îl acuză de contrabandă cu țigări, a fost arestat preventiv. Este vorba de Ilie Ciprian G., de 29 de ani, care mai are o condamnare cu suspendare tot pentru contrabandă. Împotriva celui de-al doilea sucevean, care se afla în mașina burdușită cu țigări, Florin Dumitru G., a fost luată măsura controlului judiciar.
Cei doi au ajuns ieri la parchet pentru audieri, apoi unul dintre ei a ajuns în fața judecătorului. „Cele două persoane sunt cercetate pentru contrabandă. Împotriva uneia dintre ele a fost luată măsura reținerii și a fost prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar în cazul celei de-a doua a fost dispusă măsura controlului judiciar. La data de 26 septembrie a.c., cele două persoane se deplasau cu o mașină pe raza municipiului Focșani, iar în aceasta, nu la vedere, a fost descoperită cantitatea de 7.900 pachete de țigări. Cele două persoane au precizat că o persoană necunoscută le-a rugat să aducă țigările la Focșani și să le lase într-o parcare. Au recunoscut că știau ce transportă, dar și că țigările sunt de contrabandă”, ne-a declarat procurorul Nicolae Ghihaniș, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
    Miile de pachete cu țigări au fost găsite într-o dubă înmatriculată în Bulgaria, care a fost oprită vineri seara pe strada Mărășești din Focșani. Sucevenii nu au putut prezenta documente de proveniență a țigărilor. „La data de 26 septembrie a.c., ora 20.35, pe strada Mărășești din municipiul Focșani, polițiștii au depistat în trafic o autoutilitară în care se aflau G. Florin Dumitru, de 29 ani, și G. Ilie Ciprian, de 27 ani, ambii din municipiul Suceava, județul Suceava. În urma controlului efectuat mașinii, într-un compartiment ascuns în podea au fost găsite 7.419 pachete de țigări, pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență și care erau marcate cu timbru de Ucraina. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă și deținere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, pachetele de țigări fiind confiscate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Cei care au oprit în trafic duba cu numere de Bulgaria au fost polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea și cei de la Biroul Rutier Focșani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?