Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Brățări electronice pentru doi bărbați din Andreiașu și Năruja; unul și-a amenințat familia, altul fosta concubină

NTERVENȚII PENTRU PREVENIREA ȘI INVESTIGAREA VIOLENȚEI ÎN FAMILIE

Ieri, 25 decembrie a.c., ora 09:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Andreiașu de Jos au fost sesizați despre faptul că un minor, de 17 ani, din localitate, ar fi fost lovit de către tatăl său, un bărbat, de 43 ani.

Totodată, bărbatul le-ar fi adresat amenințări atât lui cât și mamei sale.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au stabilit faptul că cele sesizate se confirmă și au întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile împotriva bărbatului de 43 ani.

De asemenea, asupra acestuia a fost montat un dispozitiv de supraveghere electronică.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și „amenințare”.

Sâmbătă, 24 decembrie a.c., ora 16:01, la nivelul Dispeceratului Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea a fost înregistrată o alertă privind intervenția neautorizată asupra dispozitivului electronic de supraveghere montat unui bărbat, de 44 ani, din comuna Năruja.

Dispozitivul fusese montat în baza Ordinului de Protecție emis de Judecătoria Panciu la începutul acestei luni.

Anterior, la data de 28 noiembrie a.c., polițiștii au fost solicitați să intervină la un apel 112, prin care o femeie de 35 ani sesiza faptul că bărbatul de 44 ani, fostul ei concubin, se manifestă agresiv față de aceasta.

În urma intervenției din data de 28 noiembrie a.c., polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile împotriva bărbatului.

Sâmbătă, 24 decembrie a.c., imediat după generarea alertei, a fost direcționat cel mai apropiat echipaj de poliție iar în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 217/2003-R pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

În măsura în care este generată o alertă (ce notifică încălcarea unei reguli stabilite) este posibilă asocierea identificatorului dispozitivului cu datele cu caracter personal existente în cazul de monitorizare, prin preluarea, în mod automat, odată cu generarea alertei și transmiterea acestora, împreună cu alte date de intervenție, către dispeceratul S.I.M.E. și S.N.U.A.U. 112 și astfel, către cel mai apropiat echipaj de poliție,  care va interveni.

Polițiștii emit ordine de protecție provizorii, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie puse în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

 Comunicat IPJ Vrancea din 26 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?