Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Domnule Merchea, mama vă invită, când vine acasă din Italia, să așteptați împreună apa caldă!


Domnule Merchea, mama vine o dată pe an în țară. Anul acesta, vine în august și stă o lună. Timp de 11 luni muncește în Italia. De ce?, poate vă întrebați, domnule manager al ENET Focșani. Păi, de bine ce îi era aici, nu? De bine a plecat, la fel ca celelalte milioane de români, nu-i așa, domnule fost „subprefect Dumnezeu”? Vedeți dumneavoastră, domnule Merchea, mama mea e un fan înrăit al apei. Îi place să se spele,  dacă vă vine să credeți așa ceva. Și, incredibil ce tupeu poate avea, nu-i așa, domnule manager, ar vrea ca apa caldă pe care o plătește, să fie chiar caldă. Ce nesimțire, nu-i așa? Să vrei ca atunci când deschizi robinetul de apă caldă și se învârte apometrul de apă caldă, chiar să curgă apă caldă. Redundant, știu…
    Părinții mei locuiesc într-un bloc unde cea mai mare parte a locatarilor s-au debranșat de la minunatele, superbele, excelentele servicii oferite de ENET și și-a instalat fiecare centrală de apartament. Și ca să vedeți cât tupeu și la ei, spun că plătesc mult mai puțin decât plăteau când erau, vorba cântecului, abonați la fabrica de căldură a Focșaniului. Și, logic, nu-i așa, domnule Merchea, rămânând doar părinții mei și alți câțiva vecini cu țevile racordate la mirificul dumneavoastră sistem centralizat, știți ce se întâmplă. Haideți, sunteți un om calificat, care nu a ajuns în funcția aceasta pe considerente politice, în niciun caz. Deci, domnule Merchea, v-ați prins? Exact! Bingo! Așteaptă să curgă apa caldă și așteaptă și așteaptă, în timp ce adresează calde urări de sănătate și viață lungă, celor de la ENET. În general, celor care au decis că un proprietar nu are voie să aleagă cum se încălzește în PROPRIA CASÄ‚ pentru că locuiește într-o…. zonă unitară. E foarte tare!
    Domnule Merchea, mama vrea revoluție. Vrea ca oamenii să nu mai suporte asemenea porcării. Până una alta însă, vrea să veniți la ea în apartament, atunci când după 11 luni de trai printre străini vine în Focșani, și să așteptați împreună să curgă apa caldă. Să știți că părinții mei sunt oameni ospitalieri și cât timp așteptați, vă vor pregăti o gustare, un șpriț, o limonadă, după dorință. Dar apa caldă, în zona dumneavoastră unitară și a celor care au acceptat această tâmpenie, nu va veni.
    Eu, pe de altă parte, domnule Merchea Manole, nu sunt revoluționară ca mama. Voi face ce au făcut mulți focșăneni din zonele unitare, adică vă voi da în judecată pentru că nu i-ați aprobat cererea de debranșare. Și, precum focșănenii deja amintiți, voi câștiga, pentru că zonele unitare nu sunt în lege, și știți prea bine asta, ci într-o hotărâre a unei autorități care nu e for legislativ. Nașpa, nu? 

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?