Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

GALERIE FOTO : Profesorul Cezar Cherciu a lansat cartea „Oamenii de lângă noi – o istorie a vieții sanitar-medicale din Vrancea și Ținutul Putnei, în perioada 1800-1960“


Profesorul Cezar Cherciu și-a lansat vineri, la sediul Direcției de Sănătate Publică, volumul „Oamenii de lângă noi – o istorie a vieții sanitar-medicale din Vrancea și Èšinutul Putnei, în perioada 1800-1960”. Este o lucrare științifică, cuprinsă în peste 700 de pagini, la care profesorul a lucrat timp de șase ani, dedicând mare parte din timp și din suflet realizării sale. La prezentarea cărții au luat parte mai multe personalități medicale din cadrul sistemului sanitar județean.
    „Cartea „Oamenii de lângă noi – o istorie a vieții sanitar-medicale din  Vrancea și Èšinutul Putnei” este din punctul meu de vedere o recuperare istoriografică a unui domeniu mai puțin curtat de cercetători. Ceea ce a lucrat profesorul Cherciu, este ceea ce se cheamă o adevărată lucrare istorică. O astfel de carte este lucrată cu o profundă rigoare academică. Nici nu se putea altfel. Domnia sa este un truditor în arhive. De asemenea, cartea cuprinde multe capitole foarte bine organizate și structurate, astfel încât cititorul care are răbdare și poate să urmărească, o poate face fără nici un fel de problemă.

 De asemenea, domnul profesor utilizează aceste incursiuni textuale, pentru ca noi cititorii să pătrundem mai plăcut și mai bine în ceea ce vrea să abordeze autorul. Trebuie remarcată bibliografia complexă și foarte laborioasă pe care o utilizează autorul. Cei șase ani dedicați acestei lucrări nu înseamnă numai timp, ci înseamnă efort, înseamnă investiție intelectuală, înseamnă sacrificiu. Astfel de oameni fac societatea să crească. Această carte este o carte omagiu, pentru că domnul profesor spune că a scris-o cu mare drag pentru vrâncenii lui. Acest lucru îl apropie foarte mult de comunitate. Rar mi-a fost dat să întâlnesc un om mai devotat pământului natal… „ a spus Teodora Fântânaru, managerul Bibliotecii județene. Cartea poate fi găsită în biblioteci și librării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?