Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO şi GALERIE FOTO:Elevii cu rezultate bune la olimpiade și concursuri naționale, premiați de Primăria Focșani


Elevii focșăneni cu rezultate foarte bune la olimpiadele școlare și concursurile naționale au fost premiați, vineri, în cadrul unui moment festiv organizat la Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”. Au fost acordate premii pentru 176 de elevi și 87 de cadre didactice cu merite. Bugetul alocat de municipalitate pentru premierea elevilor și cadrelor didactice a fost de peste 55 mii lei. „Este o tradiție a municipiului Focșani ca toți cei care studiază în școlile focșănene și obțin rezultate deosebite la aceste concursuri naționale să fie într-un fel sau altul, răsplătiți de către municipalitate pentru efortul pe care l-au depus și rezultatele obținute”, a spus Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal.
În cadrul evenimentului au fost premiați 176 de elevi, din care 79 au avut rezultate foarte bune la olimpiadele școlare pe discipline, faza națională. În cazul acestora,  premiile financiare au fost: premiul I – 400 lei, premiul II – 350 lei, premiul III – 300 lei, mențiune – 250 lei, mențiune specială – 200 lei și premiul special – 200 lei. De asemenea, au fost premiați 97 elevi cu rezultate bune la concursurile școlare. Aceștia au obținut următoarele recompense financiare: premiul I – 300 lei, premiul II – 250 lei, premiul III – 200, mențiune – 150 lei și mențiune specială și premiul special – 100 lei. 87 de cadre didactice au primit diplome de merit și câte un premiu de 150 lei.
Prezent la momentul festiv, inspectorul școlar general Dorin Cristea i-a felicitat pe elevi, părinți și profesori pentru rezultatele obținute la competițiile naționale. „Mă bucur că sunt 176 de campioni anul acesta, iar anul următor să fim mai mulți. Vă mulțumesc vouă pentru efortul depus, este clar că dincolo de orele de școală, de corvoada învățatului zilnic, ați depus eforturi suplimentare pentru a ajunge la concursurile naționale, olimpiadele naționale care încununează un surplus de cunoștințe și de eforturi intelectuale de care ați dat dovadă… Mulțumesc părinților care sunt alături de voi și vă susțin, moral și material. Dar vreau să felicit cadrele didactice”, a spus inspectorul școlar general. Diplomele au fost acordate elevilor de primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Edilul le-a vorbit elevilor și despre alt eveniment organizat în cadrul Zilelor municipiului Focșani, lansarea cărții „Focșanii în straie monahale (1661-1863)”, autor  Valentin Muscă. La acest eveniment a participat și Înaltpreasfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancea. Primarul Misăilă a anunțat că este un volum important pentru istoria Focșaniului și, din acest considerent, municipalitatea va cumpăra cartea și o va dărui gratuit tuturor elevilor cu rezultate deosebite la învățătură.
De asemenea, primarul Misăilă i-a felicitat pe elevii prezenți la Teatrul Municipal, subliniind că municipalitatea va susține și în viitor performanța în toate domeniile de activitate. „Susțin performanța și doresc ca dumneavoastră să fiți într-un număr și mai mare, de la an la an. Noi am încercat prin tot ceea ce am făcut să vă susținem și iată că rezultatele s-au văzut. Dar rezultatele sunt doar rodul muncii dumneavoastră în echipă cu profesorii. Vă doresc să aveți o carieră fumoasă, să aveți rezultate în tot ceea ce v-ați propus în viață”, a spus primarul Cristi Misăilă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?