Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şoferi trimiși în judecată deoarece au condus beți! Unul dintre ei avea 2,55 grame la mie alcool pur în sânge


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au trimis în judecată mai mulți bărbați care au consumat băuturi alcoolice și apoi s-au apucat de șofat. Printre aceștia se numără și un șofer care a condus cu o alcoolemie de 2,55 grame la mie alcool pur în sânge! Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Păunești. El a fost oprit în trafic pe DN 2 E85, în zona orașului Mărășești, la data de 17 ianuarie. Deoarece mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest și apoi l-au dus la spital pentru probe de sânge. La prima probă rezultatul a fost de 2,55 grame la mie alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă rezultatul a fost de 2,40 grame la mie alcool pur în sânge. La audieri, bărbatul nu a negat comiterea faptei, spunând că a băut la un prieten, la Adjud, și apoi a plecat cu mașina spre Mărășești.
    Tot pentru că a condus băut a fost trimis în judecată și un bărbat de 39 de ani, din Cârligele. Rezultatul analizelor de sânge a indicat o alcoolemie de 1,80 grame la mie alcool pur. Pe 19 martie, în timp ce conducea o mașină, într-o curbă, bărbatul a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o căruță. Nu au fost victime, doar pagube materiale. După eveniment, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o alcoolemie de 0,91 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la spital pentru probe de sânge, rezultatul fiind de 1,80 grame la mie alcool pur în sânge. Bărbatul a recunoscut că a consumat alcool.
    Åži un bărbat de 49 de ani, din Suraia, a fost trimis în judecată. Pe 24 martie, mașina condusă de acesta a fost oprită în trafic, la Suraia. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, apoi l-au dus la spital pentru probe de sânge. La prima probă rezultatul a fost de 1,10 grame la mie alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua 0,95 grame la mie alcool pur în sânge. Nici el nu a negat că a consumat alcool înainte de a se urca la volan.
    Un alt șofer care va trebui să dea socoteală în fața judecătorilor este din Cotești și are 45 de ani. Conform rechizitoriului, la data de 23 aprilie, el a condus pe raza localității un autoturism deși avea o alcoolemie de 1,40 grame la mie alcool pur în sânge. Bărbatul a spus că a fost într-o vizită și a consumat vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?