Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Arest la domiciliu pentru tinerii din Mărășești și Onești suspectați de trafic și consum de droguri


Cele trei persoane reținute marți sub acuzația de trafic și consum de droguri au fost plasate în arest la domiciliu. Bărbatul din Mărășești, care a vândut canabis, dar și fata și tânărul din Onești, care au cumpărat drogurile, au ajuns ieri în fața magistraților de la Tribunalul Vrancea, care au admis propunerea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea de a fi arestați la domiciliu. În plus, inculpatului din Mărășești i s-a permis să părăsească imobilul pentru a merge la spital.
    „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea, și în consecință: (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpaților: Tăbăcelia Tibi, zis Măligă (…), Åžimon Otilia Alice și Soroiu George Cristian (…) pe o perioadă de câte 30 zile, începând cu data de 14.06.2017, ora 18.40 pentru inculpatul Tăbăcelia Tibi, ora 17.oo pentru inculpata Åžimon Otilia Alice, ora 17.30 pentru inculpatul Soroiu George Cristian, până la 13.07.2017, inclusiv. (…) impune inculpaților obligația de a nu părăsi imobilele în care locuiesc, astfel: Tăbăcelia Tibi, zis Măligă, – imobilul din Mărășești sat Călimănești, județul Vrancea; Åžimon Otilia Alice – imobilul din Onești (…), Soroiu George Cristian – imobilul din comuna Cașin, sat Cașin, județul Bacău, fără permisiunea Judecătorul de Drepturi și Libertăți sau a Judecătorului de Cameră Preliminară ori a instanței de judecată, în fața cărora s-ar afla cauza până la expirarea măsurii. Desemnează ca organ de supraveghere – IPJ Vrancea- Serviciul de Supravegheri Judiciare pentru inculpatul Tăbăcelia Tibi și IPJ Bacău- Serviciul de Supravegheri Judiciare pentru inculpații Åžimon Otilia Alice și Soroiu George Cristian. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpații vor respecta următoarele obligații: – să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a Judecătorului de Drepturi și Libertăți, a Judecătorului de Cameră Preliminară sau a instanței de judecată, ori de câte ori sunt chemați; – să nu comunice cu nici o persoană care consumă droguri sau substanțe interzise. (…) atrage atenția inculpaților că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurilor sau a obligațiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) permite inculpatului Tăbăcelia Tibi să părăsească imobilul din satul Călimănești, Mărășești județul Vrancea, unde execută măsura preventivă, în perioada 15-22.06.2017, inclusiv, în intervalul orar 15-21.00, pe traseul sat Călimănești – Spitalul Orășenesc Mărășești, pentru a se supune tratamentului medical de specialitate. (…) Cu drept de contestație”, se arată în decizia instanței.
   

Reamintim că în noaptea de luni spre marți, polițiștii de la Crimă Organizată,  sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au destructurat o nouă grupare de traficanți de droguri. Două persoane din Onești, județul Bacău, respectiv un băiat și o tânără, au venit în Vrancea, la Mărășești, pentru a cumpăra canabis. Fără să știe că polițiștii sunt pe urmele lor, după ce au luat marfa, cei doi au plecat spre Onești. La Adjud, mașina lor a fost oprită în trafic de polițiști, care i-au percheziționat. În autoturism s-a găsit cantitatea de droguri cumpărată cu puțin timp înainte de la Mărășești. Băiatul și fata nu au mai plecat acasă, la Onești, ci au fost aduși la Focșani, la sediul poliției, pentru a fi audiați.  
Acțiunea a continuat și după flagrantul din noaptea de luni spre marți. Astfel, marți dimineață, anchetatorii au descins în 12 locații din Onești și Mărășești, cele mai multe dintre percheziții fiind făcute în orașul vrâncean. În timpul acestora, în imobilele verificate s-a găsit o cantitate destul de mare de droguri, respectiv câteva sute de grame, după cum spun surse oficiale, grindere, cântare electronice și altele, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. După percheziții, care au durat câteva ore bune, au fost aduse la audieri aproximativ 20 de persoane, care au dat explicații în fața oamenilor legii și a procurorului de caz. O parte dintre acestea au fost lăsate să plece acasă, în timp ce pentru trei dintre ele a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, într-un final fiind plasate în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?