Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșăneanul care se dădea preot, plasat în arest la domiciliu


Bărbatul, care se dădea drept preot și susținea că are nevoie de bani pentru fiica sa bolnavă, scapă de arestul preventiv. El a fost plasat, ieri, în arest la domiciliu. „Admite contestația promovată de inculpatul Neagu Ciprian (…) Admite cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive (…) cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Dispune (….) luarea împotriva inculpatului Neagu Ciprian a măsurii arestului la domiciliu, pentru un interval de 30 zile. (…) obligă inculpatul pe perioada aplicării măsurii să nu părăsească imobilul în care locuiește, fără permisiunea organelor de urmărire penală sau a instanței de judecată; -să se prezinte în fața organelor de urmărire penală a instanței de judecată, ori de câte ori este chemat; -să nu comunice cu persoanele vătămate, membrii ai familiilor acestora; (…) DEFINITIVÄ‚”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
În acest dosar, multe dintre părțile vătămate sunt din străinătate. Printre acestea se numără și Cristopher Nicolae Rațiu, nimeni altul decât fiul fostului politician Ion Rațiu. Potrivit portalului instanțelor de judecată, printre victime se numără Mănăstirea Sfânta Maria, Mănăstirea Lacuri, Biserica Ortodoxă Română din Paris sau Biserica Ortodoxă Sfântul Aidan din Cranbrook.
Polițiștii spun că focșăneanul, în vârstă de 35 ani, a înșelat, cu diferite sume de bani, mai multe persoane din țară și străinătate, prejudiciul total fiind de aproximativ 27.188,93 lei. Potrivit polițiștilor, bărbatul spunea că are nevoie de bani pentru a-și opera fetița bolnavă la o clinică din Germania. „La data de 21 decembrie 2016, un bărbat englez a sesizat faptul că la data de 02 decembrie 2016, un bărbat care se recomanda a fi preot, ar fi încercat să-l inducă în eroare prin aceea că fiica sa ar fi fost grav bolnavă și necesita o operație în Germania, victima urmând a-i trimite suma de 700 de lire sterline, aspect care nu s-a concretizat. De asemenea, la data de 09 februarie a.c, un bărbat de origine canadiană, a sesizat aceleași aspecte față de aceeași persoană, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Cu ocazia investigațiilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că în perioada octombrie 2015 – februarie 2017, un bărbat de 35 de ani din municipiul Focșani ar fi apelat un număr de 35 persoane din țară și din străinătate. Sub pretextul că ar fi fost preot și pretinzând că ar avea o fetiță grav bolnavă, acesta ar fi solicitat sume importante de bani, o parte din acestea fiind trimise prin serviciile de transfer rapid, prejudiciul total fiind de aproximativ 27188,93 lei. Având în vedere aceste aspecte, la data de 02 martie a.c., față de acesta a fost luată măsura preventivă de reținere pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune (…) Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului cauzat”, au transmis polițiștii printr-un comunicat de presă.

   

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?