Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Conducerea CNAIR caută soluții de reabilitare pentru DN 2R și DN 2N


O comisie condusă de directorul general adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Radu Dumitru Munteanu, cel care conduce Direcția Generală de Implementare Proiecte de Infrastructură Rutieră, vine azi în Vrancea pentru a găsi soluții de reparare și reabilitare a DN 2R Mărtinești-Dumbrăveni-Jitia și DN 2N Jitia – Vintileasca. Pe cele două drumuri există mai multe puncte critice, alunecări de teren și surpări ale terasamentului drumului, motiv pentru care au fost impuse restricții de circulație. Deplasarea acestei comisii în Vrancea are loc ca urmare a solicitărilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. 
    Un raport prezentat de reprezentanții Secției de Drumuri Naționale Focșani la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea arată că pe Valea Râmnicului sunt 16 puncte în care drumul național este calamitat. Problemele cu acest drum s-au agravat în ultimii doi ani însă cei de la Compania de Drumuri
Naționale nu au intervenit cu un proiect de lucrări ample care să rezolve problemele structurale ale infrastructurii. Surse oficiale au arătat că, deși exista posibilitatea realizării unor lucrări prin declararea stării de urgență și contractarea unor constructori, cei de la Drumuri Naționale au ocolit această soluție de frica procurorilor DNA, care ar putea interpreta că nu a fost respectată legea achizițiilor publice. S-a preferat soluția cu scoaterea la licitație a lucrărilor, o procedură care durează luni de zile, timp în care oamenii nu pot face nimic în zonă, nu pot construi nimic pentru că nu poate fi adusă nicio mașină de piatră, nicio betonieră sau mașină cu materiale de construcții. În ultimă instanță, CJSU a adoptat, în urmă cu două săptămâni, o hotărâre prin care somează SDN Focșani, reprezentantul în județ al Companiei de Drumuri Naționale, să remedieze situația de pe Valea Râmnicului și impune restricții de circulație în această zonă. Hotărârea CJSU a fost trimisă la Departamentul pentru Situații de Urgență condus de secretarul de stat Raed Arafat, la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la CNAIR. 
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că cunoaște foarte bine problemele care sunt pe drumurile naționale DN 2R Mărtinești-Dumbrăveni-Jitia și DN 2N Jitia – Vintileasca, probleme pe care CNAIR trebuie să le rezolve urgent. „Împreună cu cei de la Secția de Drumuri Naționale Vrancea lucrăm la o situație privind starea drumurilor naționale care traveresează județul și urmează să cerem CNAIR să întocmească studii de fezabilitate și proiecte privind reabilitarea și modernizarea totală a acestor drumuri în așa fel încât, începând de anul viitor, să poată fi scoase la licitație și finanțate și să fie introduse în programul de investiții al CNAIR”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?